Ingen häktas för vallöftesbrott

Ansvarsfrihet för löften och politik Ansvarsfrihet för löften och politikOch ingen åtalas för vallöftesbrott...
Vallöften som man vet inte går att genomföra,
då parlamentariskt stöd inte finns.
Praktiskt och ekonomiskt ogenomförbara helt enkelt, har som enda syfte att locka väljare som röstar på en ideologisk tanke, en röst på en önskedröm i bästa fall.
(Artikeln finns även i LT 2018-04-27).
Partierna som ligger långt till vänster eller höger är de mest samhällsfarliga, fick någon av dem egen majoritet och faktiskt genomförande allt som de vill och lovade så skulle vi se en systemkollaps på riktigt, inte den som det raljeras om nu.

Tyvärr så påverkas även de stora etablerade partierna av ideologiska strömningar, vi ser som exempel hur de borgliga ofta tvångsmässigt styrs av ideologin om att allt skall vara privat och säljer ut t.ex. vårdcentraler för struntsummor till folk som sedan kan lägga beslag på miljoner av våra skattemedel.

Inom socialismen så drabbas man istället av hård förda gamla kommunister som helst vill förstatliga allt, eller beskatta allt till den grad att man antingen lämnar landet, eller ansluter sig till statsapparaten. Lägg därtill inflytandet av miljöaktivister som ser till att motorvägsbyggen stoppas – (förbifart Stockholm) även om det var tillfälligt och kostade oss 170 miljoner så görs det för att tillfredsställa ens ideologiska kamrater, kostnadskonsekvensen är ointressant då "någon annan betalar" mentaliteten är djupt rotad i dessa kretsar.

Kombinationen av en – allt till alla politik, fri invandring och anti industrirörelse ger en soppa som inte är ekonomisk hållbar även med högst skatter i världen.
Lägger man dessutom i Fi som en krydda i denna soppa så får vi vad man skulle kunna kalla ”Den perfekta stormen” för att sopa ekonomiskt rent hus.


Nu kan man hävda att ytterpartierna behövs för att från sitt håll trycka på så att de stora partierna åtminstone påverkas och tvingas att ta in en del av deras idéer, åtminstone dem som är genomförbara. SD har vuxit så att de övriga partierna har tvingats att införa en mer hållbar invandringspolitik, miljöaktivisterna har tvingat oss att tänka mer hållbart, vänstern har bidragit till att få igenom en del bra reformer och kvinnorörelsen för ökad jämställdhet.
Så i sin ytterkant så kanske de behövs, så länge de inte får styra själva, eller få för stort inflytande på en sittande regering, då blir dem en systemfara.

Ingen har blivit häktad för falska vallöften
- Vilket våra politikers är väl medvetna om.
Valet kommer igen att fyllas med ideologiskt baserade löften, och när dem som vanligt till
stor del inte genomförs, så säger man – Vi fick inte stöd i riksdagen… Vi gjorde så gott vi kunde, det är de andras fel…
Jag skulle vilja påstå att felet är ert som ger löften ofta baserade på en ideologi, löften som ni vet inte går att genomföra varken ekonomiskt eller parlamentariskt. - Det är ett svek emot den egna befolkningen.

Ständigt lurade pensionärer Ständigt lurade pensionärer

Realism före ideologi är en nödvändig politisk evolution!
Ett land skall styras som ett företag, aktieägarna är medborgarna som vill ha maximal utdelning för sina skattepengar.
Sveriges medborgare vill ha bra sjukvård, skola, äldrevård och höjda pensioner som går att leva drägligt på, vi behöver inte ha ”fattigpensionärer” om rätt prioriteringar görs. - Läs om hur pensionärerna alltid prioriteras sist!
Det finns inte utrymme för fantasier och ideologiska drömmar som kostar miljarder varje år.
Pragmatisk realism är enda vägen att gå, det är den naturliga evolutionen för nästa generation politikers.
Kunskap och fakta före ideologi och fantasi, det är realism.
Realismen behöver ta mer plats även i vårt eget stadshus, om det blir så avgör ni läsare själva i kommunvalet 9e september.  - Läs mer om realism och realpolitik här!

Joakim Granberg
Realistpartiet

 

Etiketter: blogg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln