Utvisa Svenskarna vart? V12

Etiketter: blogg
Fi har utsett en ny partiledare - Victoria Kawesa som tillsammans med Gudrun Schyman skall leda Feministiskt initiativ. Knappt har Victoria hunnit tillträda innan hon i en intervju med Rapport slår ett slag för att kriminella invandrare inte skall utvisas även om de begår mord. Som motivering till detta utspel är att vita Svenskar inte utvisas om de döms för brott... 
Ja ni läste rätt... Första frågan som uppstår är ju:  
Till vilket land skulle kriminella Svenskar utvisas är tanken?
Faktum är Victoria att Svenskar som begår brott utomlands även de utvisas efter avtjänat straff!
Se hennes utspel i rapport här: RAPPORT

Veckans Dumle

Utan tvekan måste jag utse nya partiledaren för Fi - Victoria Kawesa till veckans, kanske rent av månadens dumle!  När man utser en ny partiledare så brukar ju förhoppningen vara att den personen skall dra till sig väljare - Man undrar ju vilka väljare hon vill dra till sig genom utspelet att kriminella invandrare inte skall utvisas? I synnerhet som de brottslingar som riskerar utvisning inte ens har rösträtt i riksdagsvalet!
Vem behöver politiska fiender när man gör ett sådant utspel?
Lycka till med att ta er in över 4% spärren med denna politik! :)

Veckans spaning...

Som lokalpolitiker så lusläser man ju LT och följer nyheterna i allmänhet för att hålla sig uppdaterad. Men går ju inte att kommentera allt som händer, skulle få sitta på heltid med detta... men här kommer några kommentarer i alla fall.
Ser i måndagens LT om planerna för att göra om centrum och gågatan hela vägen från Astras gamla huvudkontor ändå bort till parkhotell. Se LT
Spännande och häftiga planer, som ligger år fram i tiden. Något som man skulle kunna göra bums är ju att öppna upp inre maren får småbåtar och turister redan till kommande sommar.
Men det händer inte så länge inte vi sitter med i kommunstyrelsen antar jag... Så kanske sommaren 2019 då? :) 
Får bli veckans fråga - Skall vi öppna upp inre maren för småbåtar och turister redan denna sommar 2017? ( Bygg en bågbro så småbåtarna kommer in).
Södertälje personaldirektör har tagit emot HBTQ- certifiering.
Under tisdag förmiddag anordnades en ceremoni för att fira HR-avdelningens HBTQ-certifiering. På ceremonin deltog hela HR-avdelningen, en representant från RFSL, representanter från andra certifierade verksamheter samt fältverksamheten, antivåldcenter och mansmottagningen som nyligen inlett certifieringsprocessen. - HBTQ = homosexuella, bisexuella, transpersoner och queera uttryck.
Se kommunes hemsida om detta här-Länk.
Detta går ju bra ihop med vårt förslag om en religionsneutral anställningspolicy inom de kommunala verksamheterna då en hel del religioner inte accepterar just HBTQ personer.
Har väl inte undgått någon att Södertälje kommun har gått plus en miljard 2016! - Se LT
Är givetvis kanonbra att kommunen går med vinst! Inget att klaga på där!
Fortfarande skulder på ca 8.5 miljarder, en del av lånen har höga räntor och skulle behöva omförhandlas alternativt lösas ut med andra billigare lån för att sänka kommunens räntekostnader.
Tänk utanför boxen och sök upp internationella långivare som erbjuder lägre räntor och spar därigenom mera pengar.
Pensionärerna får 200kr mer i månaden fick vi besked om.... WTF!
Är det ett hån mot pensionärerna? Det kostar ett par miljarder att genomföra denna skattesänkning säger regeringen. Läs Aftonbladet
Man kan skjuta in nära 100 miljarder till migrationskostnader bara under 2016, men endast 2 miljarder till våra pensionärer?
Man räknar med årliga migrationskostnader på minst 70 miljarder de kommande åren - Se Aftonbladet
Sedan undrar man varför våra pensionärer är besvikna? Det är ett skandalöst svek mot de gamla som har byggt upp den välfärden som vi andra nu drar nytta av, men pensionärerna skall fortsätta att betala tills de dör är planen? Sänkt pensionärsskatten så de åtminstonde hamnar under löntagarskattens gränser.
Eller slopa pensionärsskatten helt, har de inte redan skattat för sin pension?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln