Militärpolis i förorten?- Blogg V10

Hej
Måste börja med en riksnyhet och veckans fråga. Ingen har väl missat att det har skett 5 stycken mord på 2 dagar denna veckan - Läs GW i Aftonbladet-Länk ( Plus artikel tyvärr)
Att situationen har blivit ohållbar har inte undgått någon oavsett partifärg. Unga arga män med tillgång till skjutvapen tillåts ta över förorterna och inte sällan även centrumområden i flertalet städer runt om i vårt land.
Folk är bokstavligen rädda för att gå ut efter skymning.
Alla partierna har åsikter och förslag om hur detta skall lösas - Allt från samtal och sociala åtgärder, till mer drastiska förslag som militära insatser i problemområden.
Med bakgrund att man nu skall återinföra värnplikten och att det saknas poliser och resurser att återta kontrollen över flertalet förorter runt om i Sverige så har röster höjts om att specialtränade militärpoliser kan användas i att hjälpa polisen i de fall resurser saknas.
Med tanke på att miljarder skall spenderas på att träna och utbilda dessa nya militärer så menar man på att den resursen skall användas, annars är ju pengarna bortkastade, eller åtminstonde innefektivt använda.
Övningar  i skarpt läge som att ta kontrollen över ett problemområde vore nyttigt för dessa soldater, med hjälp av militärpoliserna så skulle ordningsmakten får mer tid över till att lösa brotten som läggs på hög i nuläget, man skulle även frigöra mer resurser till att punktmarkera de värsta individerna för att skapa en omöjlig "arbetssituation" för den kriminelle.
De som är negativa till detta förslag menar på att det är fel riktning att gå - Militärpoliser skulle endast höja nivån på kriget mellan de kriminella gängen och polisen, våldet skulle öka ännu mer. Förespråkarna menar på att det krävs resurser för att få bort gängen, vapen och skjutningarna.
En mycket svår fråga anser jag - Därför vill jag att ni röstar:
Resultat av förra veckans fråga är klar:
Fråga var: Skall Oktoberteatern skattefinansieras?
Ja: 18.18 % - Nej: 77,27% och Vej ej: 4,55%

Veckans lokalanalys

Att Södertälje får en ny polischef fick vi reda på i tisdagens LT, den nuvarande chefen Peter Nylind packar ihop och drar till Stockholm.
Att vi har svårt att behålla eller nyanställa poliser i Södertälje är i och för sig ingen nyhet.
Vi önskar tillträdande polischefen Max Åkerwall lycka till.

 
Ser i LT onsdag att det verkar som om kommunen har köpt sig en plats i solen: Tvivelaktig utmärkelse - LT
Tråkigt att höra, och förstår Tomas Karlsson - LT som tycker att det är skit att lägga pengar på sådant. Kan hålla med, fast å andra sidan så kostar det ju att köpa reklam för staden.
Kanske var det så man resonerade när man betalade fakturorna? :)
Även i onsdagens LT så går stadsbyggnadens ordförande Håkan Buller ut med att han efterlyser förslag om hur Marenplan skall formas. Att det råder brist på förslag är en nyhet för mig.
Mats Siljebrand ju föreslagit Playa del maren - Se LT
Mats säger vidare att hans förslag är realistiskt. Jo... men...hmm, nää, tror inte jag vill ha någon sandstrand nere vid marenplan. Men håller med om att det måste bli en trevligare samlingsplats och som vi har tjatat om - Bygg en bågbro och släpp in småbåtarna in i inre maren, kanske någon vill lägga till en trevlig restaurangbåt med? Ja faktiskt så har jag blivit kontaktad av ett gäng som vill lägga en restaurang /hotellbåt nere vid maren. Skall hjälpa dem med detta så gott jag kan.
Ser i lördagens LT förslag om att bygga "skyskrapor" i Södertälje, ja men varför inte? Vore väl ett lyft för Södertälje att få en egen "skrapa" som Malmö har sin turning torso, eller?
Prinsessan Sofia inviger nya Södertälje sjukhus - Se video LT
För inte så många år sedan så var det tal om att lägga ner Södertälje sjukhus.
Vi är givetvis glada över att vi har kvar vårt sjukhus och att det nu rustas upp och får en ännu bättre vård att erbjuda våra medborgare.
Problemet kvarstår dock i att vi har ont om sjukvårdspersonal och att trycket är hårt på dem som jobbar inom vården.
Detta är något som man måste ta tag i på riksnivå att höja löner och därmed status för denna personal.
Noterar även i fredagens LT att SD nu är ute ur "kylskåpet" och återigen är välkomna att delta i kommunens delegation som åker till Almedalen i sommar. Så därmed skall alla partierna åka utom vi som inte är inbjudna... Nu vet jag att det är endast partierna i kommunstyrelsen som får åka med... men trist ändå att behöva vänta till sommaren 2019 för att få åka med :) 
Kanske packar vi ihop en egen buss och åker dit ändå? Inte omöjligt att det blir så, vi får se :)
Övrigt i veckan så har det inte hänt så mycket för mig och partiet, har lagat min diskmaskin hemma själv häromdagen och vart galet stolt :)
Den hade stått still 1 år minst, men med hjälp av Google och Electroluxs hemsida så kunde jag beställa en reservdel och sätta ihop den igen, och den fungerade perfekt sedan!! Varför tog det mig 1 år att göra detta?
Jag trodde såklart inte att jag skulle kunna laga den själv, men när jag såg vad en ny sådan maskin kostade så tänkte jag - Nä jag skall prova i alla fall, och det gick! :)
Man kan mer än vad man tror om man ger sig fan på det, tänk på det om ni går och funderar på att göra något som ni inte tror ni klarar av - Man kan prova i alla fall, går det så går det! :)

Södertälje sonen: NANO i melodifestivalen kväll!!

Ikväll så sitter jag med många andra klistrade framför TV:n för att se finalen av melodifestivalen.
Så otroligt kul att se att en kille från Södertälje har tagit sig till finalen!
Han har en grymt bra låt och är en av favoriterna - Lycka till Nano!! - Länk till hans video

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln