Dålig stämning i stadshuset

Att arbeta i Södertälje stadshus verkar vara ett rent helvete...
Jag har hört snack om mobbing, att man blir hotad om att bli svartlistad om man inte håller käften...

Folk vittnar om hur anställda och tjänstemän vantrivs och säger upp sig på löpande band.
Politiska chefer med gränslösa, opassande och irrationellt beteende. - Ett katastrofalt ledarskap i sin helhet i stadshuset. Personer som känner sig kränkta inbjuds att träffa och tala med dem som de är kränkta av...För att "reda" ut - Mörklägga situationen.
Det är i nuläget MINST 3 fackförbund inkopplade i denna galopperande skandalsituation:
- Vison, kommunval och ledarna.
Tjänstemännen mår dåligt och flyr stadshuset... Juristen på ledarna som har kontaktat stadsdirektören Rickard Sundbom säger: Rickard - Du som högst ansvarige för kommunens arbetsmiljölinje måste tala om för oss hur vi skall ställa oss till en inbjudan från S,V,MP gruppen att diskutera detta problem med berörda tjänstemän. Juristen menar på att det är SKANDALÖST OCH BEKLÄMMANDE hur detta ärende mörkläggs och inte de övriga partierna bjuds in till att reda ut denna skandal och ohållbara arbetsmiljösituation.
Att behöva träffa enbart sina "mobbare" i en diskussion är inte hållbart.
Man söker en vettig lösning då läget inte är hållbart och riskerar att underminera hela kommunens strukturella funktioner. Detta rör inte bara kultur och fritidskontoret, minst 2 andra kontor till är drabbade av samma problem och katastrofala ledarskap.
Att man vill mörka detta tills valet är över är uppenbart. Då man inte vill att ens bristfälliga ledarskap kommer ut i offentligenheten, därför håller man alla andra partier utanför så gott man kan.
( OBS! - Anklagar inte de berörda partierna i sin helhet då många inte känner till detta!
- Men ifrågsätter dess ledning och dess uppförande mot personal och mörkläggandet!)

Men vi Realister är lite som Wikileaks:
- Vårt jobb är att ta fram det som inte fungerar i Södertälje och förbättra situationen.
Vi ser nu klart att det behövs fler av oss i stadshuset för att skapa en trevligare atmosvär att arbeta i.
Vi kliver inte bara in som en stämningshöjare, utan också som en vän till dem som gör grovjobbet för oss politikers.
- Södertäljes kommunanställda och våra tjänstemän som ser till att staden fungerar!
Kommunalanställda - Tjänstemän - Rösta på hemmalaget! - Tillsammans blir vi starka!
Se mail till stadsdirektören nedan från juristen på fackförbundet ledarna:
Etiketter: nyheter

Kommentera gärna:

  • äntligen • 5 september 2018 00:22:52
    Absolut.Ja vi kan ju börja - Hir behåller kommunen sina anställda..kolla statestiken hur många " som sagt upp sig " kontra köpts ut för att tystas...Hur många med erfarenhet och utbildning har gått vidare till andra kommunen pga mobbing och kränkande särbehandling utav arbetsledninen som jag i mitt fall VFF men tyvärr kolla även inom hur många Lss/bistånd handläggare och varför.
    Kanske dags för ledningen för kommunen att kolla lite hur de under sköter sig eller är det bara budgeten som styr och att de drabbar våra medborgare verkar ingen befattningshavare jag mött senaste åren..brytt sig om...våra äldre o de som ej kan tala, våra Lssare blir av med personal som är kompetenta och har kunskap inom Lss området och är fd arbetsplatsombud utan att mina anmälningar om dålig arb.miljö eller boende miljö tas med i det organiskatoriska riskanalysen eller att man utreder dokumenterade och konstaterade kränkande särbehandlingar utan Hr + VFF väljer att hellre köpa ut den mobbade isf att ta itu med rådande arb.miljöklimat....
    Suck jag gav upp efter 25(läs35år) i handikappomsorgen...jag orkar ej strida emot en kommun som ej tar ansvar över LSS omsorgen, det är en skandal hur detta utvecklas och jag ville ej se detta...lider med LSS medborgarna och dess anhlriga då de möts av icke kunnig personal och chefer för verksamheterna ska nu i framtiden ej ens möta de i verksmaheterna hallå!!!!! Vart e vi på Väg??? Hallå Åh Va inte LSS en rättighetslag som ska ansvaras och bekostas av kommunerna.....eller ska vi tillbaka till kommunaliseeingen och låta Landstinget ta över för INTE ATTAN HAR DET BLIVIT BÄTTRE än sedan kommunaliseringen då faktiskt kommunen krävde utbildning för omsorger för som de hette då utv.störda dvs våra medborgare som kräver extra stöd och service SS Lagen om Stöd och Service = L <3 <3
  • äntligen • 5 september 2018 00:00:57
    Ja exakt.Hur ska jag fatta mig kort efter 25 år i kommunal omsorg

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln