Välkommen till Realistpartiet - Ditt lokalparti sedan 2014
Realistpartiet är Södertäljes lokalparti i kommunfullmäktige, vi har inga chefer i Stockholm. Vårt fokus ligger i sakfrågor som rör alla invånare i Södertälje tätort, Järna, Hölö, Mörkö, Mölnbo, Vårdinge och Enhörna. Vi tillhör inte något av "blocken" och är därför helt fria från ideologiska låsningar som kan stå ivägen för samförstånd kring ofta enkla problemlösningar. Som pragmatiska realister så stödjer vi alla förslag som vi anser är bra för medborgarna, företagen och kommunen som helhet oavsett vilket parti som lägger fram förslaget! - Så som politiken borde fungera!
Klicka på bilden för att läsa vår budget
Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev nedan
och håll dig uppdaterad om vår politik, nyheter och medlemsförmåner.

Senaste nytt - RP jobbar på!
Vi har lämnat in en motion för att spara pengar inom kommunens upphandlingar:
Alla med rätt att handla måste utbildas!
Läs motionen här!
Se våra senaste artiklar i media här!

Även om man är realist så kan man vara optimist! Vi tror på vår stad och tillsammans så kan vi göra den ännu bättre! Bli medlem -  Du behövs!

Nästa generation måste få de bästa möjliga förutsättningarna för en meningsfull fritid och ha bra vuxna förebilder. I Södertälje har vi ett mer levande föreningsliv än i den genomsnittliga kommunen. Läs här!
Läs om vårt förslag om samordnare nedan:

Vi har en medveten och miljövänlig inriktning i vår politik, även om vi såklart håller oss inom realistiska ramar för vad som är möjligt att genomföra. Se exempelvis vår motion om Gröna väggar nedan. Alla våra motioner här!

Det råder brist på vård- och omsorgsplatser inom Södertälje kommun. Se vårt förslag om att bygga ett vård- och omsorgsboende i Mölnbo. Länk till intervju med Bo Folcker
Läs mer om våra seniorsatsningar - Länk!

Bostäder som Södertäljebor har råd att hyra! - Läs!
Bild länkad till information om ökad trygghet

Ordning och reda på riktigt!

Södertäljes dåliga affärer måste få ett slut! - Läs!

Realistpartiets Nyheter

There are no entries for this period.

2018 > 04

Sitter nöjd som Lasse Jansson... Sitter nöjd som Lasse Jansson...





Lasse Jansson vill sitta nöjd med allt - Han klagar på oss Realister som talar om problem som staden har!
Se även denna artikel i LT - Länk!
Lasse Jansson har gått och irriterat sig på att jag gnäller och talar om sådant som jag anser fungerar dåligt här i vår stad...

Lasse skrev en insändare i LT och kallar det för ”populistiskt gnäll” och han menar på att inget blir bättre av att jag gnäller om sådant jag ogillar- Han vill då att alla skall sitta nöjda oavsett reslutat?
Läs hans insändare här -LT

Lasse tycker att jag skall sitta nöjd och bara lyfta allt som går bra i Södertälje, och visst Lasse finns det mycket som är bra med Södertälje.
Jag är glad över att det går bra för Södertälje, att vi har stora industrier som går bra, en levande idrott och kultur i vår stad, det är kanonbra!
Men vad händer om alla ”sitter nöjda” och bara accepterar allt som de styrandes gör?
Jag vet partier som mer eller mindre har slutat att skicka in motioner (förslag) för att de anser det meningslöst, inte för att de sitter nöjda, utan för att förslagen antingen ignoreras eller omarbetas och sedan presenteras som egna.

Insändare som din Lasse kanske har för avsikt att svartmåla oss som ”populister”
Men tro mig när jag säger att det fungerar tvärtom, det gör mig ännu mera övertygad om att vi behövs!

För om inte vi som är nya och hungriga ens orkar gnälla och leta fel, vem skall då göra det?? -  Inte Jansson i alla fall...

Jag är ganska övertygad om att många människor tycker det är bra när man lyfter frågor som kommunen inte klarar av bra, men inte bara ”gnäller” – utan också presenterar åtgärder för att lösa och förbättra sådant som fungerar dåligt i dagsläget.

Realistpartiet har som ambition att ingå i den styrande majoriteten efter valet den 9e september, oavsett om det blir en höger eller vänster koalition.
Då vi helt enkelt tror att det vore bra för staden med en rejäl dos av Realism i ”glashuset”.
”För att ruska om dem som gått där i snart 100 år, det är lätt att dem blir lite trötta och behöver hjälp”.

Det finns mycket som är bra i Södertälje, men det finns också sådant som fungerar mindre bra, dessa områden kommer jag att fortsätta att tala om Lasse, det kan du räkna med!
Med vänliga hälsningar,
Joakim Granberg
Realistpartiet 

Läs hela inlägget »


Inför ett generellt tillståndskrav för systematisk penninginsamling!
- Så enkelt är det!

Det låter kanske kallt och hårt att säga att man vill förbjuda folk att tigga på våra gator, men Realismen säger att det är ett måste, vi måste och kommer att förbjuda detta, bara en tidsfråga då situationen som vanligt måste bli extrem och ohållbar innan våra makthavare vågar agera.
De senaste 5 åren så har vi sett en kraftig ökning av tiggare på våra gator och torg. Idag sitter dem i stort sett utanför varje butik, tågstation och andra platser där människor passerar. Det är främst folk från Rumänien och Bulgarien som kommer hit för att tigga.
Många bussas in till Sverige av organiserade ligor som sedan samlar in större delen av pengarna som givmilda personer skänkt till tiggarna.
Följden av detta är kåkstäder, prostitution och annan kriminalitet.
Det är människohandel där några få kriminella gör sig stora pengar och bygger palats i sina hemstäder. Se SVT - Uppdrag granskning om hur bossarna lever - länk!


En del politikers talar vackert om att man "inte kan förbjuda fattigdom" och inte förbjuda folk att tigga osv...  Man talar om åtgärder inom EU, tvinga Rumänien och Bulgarien att "ta hand om sina egna".
Man till och med skänker pengar till dessa länder via EU för att förbättra dessa människors situation, men utan resultat.
Inte sällan hamnar biståndspengar i fickorna på korrupta politikers och tjänstemän som skrattar hela vägen till banken och skrattar åt Sverige som tar emot deras oönskade på våra gator och torg.
En realist inser väldigt fort att dessa "åtgärder" inte fungerar, så länge det inte finns ett förbud så kommer våra gator att fyllas av tiggare.
Nu under sommaren 2018 så förväntas det sättas rekord i folk som kommer att bussas in till Sverige för att tigga, platser fördelas, köps och säljs mellan de kriminella bossarna som kommer att dra in miljoner denna sommar, och våra beslutsfattare bara tittar på och säger - ja men hur skall vi förbjuda detta? - Tänk på Röda korset som tigger pengar, skolklasser som tigger pengar till skolresan, en Svensk alkoholist som tigger pengar till en öl utanför bolaget osv... 
Allvarligt talat, är det deras argument emot ett nationellt förbud? Skojar dem?
Låt mig då bena ut detta:
ALLA organisationer som kyrkan, skolklasser, röda korset med flera har eller kan söka TILLSTÅND för detta!!
Hur svårt skall det vara? Är du gatumusikant? Ja men sök då tillstånd!
Den enkla lösningen är att införa ett generellt förbud emot tiggeri på våra gator och torg, sedan göra en enkel ansökningsprocess via polisen där man emot en låg avgift kan tilldelas tillstånd att bedriva penninginsamling under en tidsbegränsad period. Så, då var det löst, hur svårt var det?
Åter till alkisen utanför bolaget - som tigger pengar till öl eller cigaretter - Nu är det ju upp till var och en om man sticker till en behövande medmänniska en slant, men det är en klar skillnad mellan en person som vid något tillfälle ber folk om en slant, eller någon som etablerar en plats som sin arbetsplats och sedan sitter där dag ut i månader i sträck, den som inte förstår skillnaden gör sig medvetet korkad.

Sedan är det ju faktiskt så att människor som bor och lever i Sverige med medborgarskap eller uppehållstillstånd har rätt att söka försörjningsstöd, dem skall inte behöva tigga på våra gator och torg, även om många av våra pensionärer ofta upplever att dem skulle behöva tigga för att överleva, men det är en annan debatt...
(Länk - till inlägg om att våra pensionärer alltid prioriteras i sista hand!)


Folk som är emot tiggeriförbud romantiserar ofta situationen om den gamla musikern som trillat snett i livet, skall han/hon nu inte få be om en slant i gatuhörnet... stackars människa...
Gud vad elak du förbudsförespråkare är osv...

Man vet inte om man skall skratta eller gråta åt dessa personer, har dem varit utanför dörren de senaste 5 åren? Har dem sett hur det ser ut på våra gator och torg? Kåkstäder som medföljer, eländiga förhållanden för folk som ofta inte ens vill vara här och tigga.
Barn som blir satta i ett gatuhörn för att samla in pengar istället för att gå i skolan!
Är det så vi vill ha det?

Det går inte att önska bort dessa problem, man måste införa ett generellt rikstäckande förbud emot detta för att nå resultat. I kombination med att ställa krav via EU på länder som Bulgarien och Rumänen med flera om att dem skall ta hand om sitt eget folk, dem skall få skolgång och ett drägligt liv, annars drar vi in era EU stödpengar.
Så länge man inte gör något åt detta på allvar så kommer det att fortsättas att bussa folk till Sverige för att tigga.
Det är "Godhetsapostlarna" som vill tillåta detta som är dem onda!
Dem som skapar förutsättningar för att CEMENTERA unga människors liv i utanförskap, där enda karriärmöjligheten är att klättra på den kriminella stegen om vilka "tiggarplatser" som är bäst, och sedan i sin tur vara dem som skickar nästa generation till Sverige för att tigga...
Detta måste sättas stop för NU!
Inför generellt förbud där affärsinnehavare kan avhysa folk som satt upp en "arbetsplats" utanför deras entré, låt ordningsvakter och polis få rätten att avhysa och bötfälla folk som sysslar med yrkestiggeri.
Man måste förstå skillnaden mellan den lokala "luffaren" som frågar efter en cigg, eller en in bussad yrkestiggare som etablerar en arbetsplats på våra gator och torg.
Det mest humana är att förbjuda detta och sätta press på deras egna hemländer att skapa förutsättningar för utbildning och arbete, inte att låta dem sitta på våra gator och förnedra sig själva.
Inför ett generellt tillståndskrav för systematisk penninginsamling!
Det är Realism för mig!
Joakim Granberg - Realistpartiet

Så här tycker de övriga partierna i Södertälje - SVT Södertälje- LÄNK!
 
Läs hela inlägget »
Etiketter: blogg

 RP delar inte ut ansvarsfrihet lättvindigt! - Se video!

Södertäljes dåliga affärer - B. Godner vs J. Granberg

Södertäljes Lokalparti Sedan 2014
Du kan rösta på RP i kommunvalet och ett annat parti till region och riksdagsvalet

Tipsa Realistpartiet Tipsa Realistpartiet
Realistpartiet arbetar för att bryta mönstret med svågerpolitik och korruption i vårt stadshus!
Vi kan ständigt läsa om skandal efter skandal i LT, det är bara en bråkdel som upptäcks och  uppmärksammas!
Det krävs ett helt omtag i stadshuset bland ansvariga politikers och tjänstemän, något som kan ske på allvar
först efter valet 2026 om RP får mer att säga till om. Hjälp oss genom att tipsa oss!
Mejl: Tips@realistpartiet.se   - Ert namn lämnas ej ut av oss!