Välkommen till Realistpartiet - Ditt lokalparti sedan 2014
Realistpartiet är Södertäljes lokalparti i kommunfullmäktige, vi har inga chefer i Stockholm. Vårt fokus ligger i sakfrågor som rör alla invånare i Södertälje tätort, Järna, Hölö, Mörkö, Mölnbo, Vårdinge och Enhörna. Vi tillhör inte något av "blocken" och är därför helt fria från ideologiska låsningar som kan stå ivägen för samförstånd kring ofta enkla problemlösningar. Som pragmatiska realister så stödjer vi alla förslag som vi anser är bra för medborgarna, företagen och kommunen som helhet oavsett vilket parti som lägger fram förslaget! - Så som politiken borde fungera!
Klicka på bilden för att läsa vår budget
Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev nedan
och håll dig uppdaterad om vår politik, nyheter och medlemsförmåner.

Senaste nytt - RP jobbar på!
Vi har lämnat in en motion för att spara pengar inom kommunens upphandlingar:
Alla med rätt att handla måste utbildas!
Läs motionen här!
Se våra senaste artiklar i media här!

Även om man är realist så kan man vara optimist! Vi tror på vår stad och tillsammans så kan vi göra den ännu bättre! Bli medlem -  Du behövs!

Nästa generation måste få de bästa möjliga förutsättningarna för en meningsfull fritid och ha bra vuxna förebilder. I Södertälje har vi ett mer levande föreningsliv än i den genomsnittliga kommunen. Läs här!
Läs om vårt förslag om samordnare nedan:

Vi har en medveten och miljövänlig inriktning i vår politik, även om vi såklart håller oss inom realistiska ramar för vad som är möjligt att genomföra. Se exempelvis vår motion om Gröna väggar nedan. Alla våra motioner här!

Det råder brist på vård- och omsorgsplatser inom Södertälje kommun. Se vårt förslag om att bygga ett vård- och omsorgsboende i Mölnbo. Länk till intervju med Bo Folcker
Läs mer om våra seniorsatsningar - Länk!

Bostäder som Södertäljebor har råd att hyra! - Läs!
Bild länkad till information om ökad trygghet

Ordning och reda på riktigt!

Södertäljes dåliga affärer måste få ett slut! - Läs!

Realistpartiets Nyheter

There are no entries for this period.

2017









Hej vänner och ovänner:)
Denna bild på LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson får sätta tonen för dagens inlägg i min blogg. Inget ont om LO och dess medlemmar, tvärtom, all respekt till att ni försörjer denna man med en hög direktörslön!
Missförstå mig inte, jag tycker att direktörer som gör ett bra jobb skall ha höga löner - Det är inget konstigt med det, kompetens, utbildning och hårt arbete skall betala sig.
Jag gillar bara inte folk som tjänar mycket som säger att andra inte skall få tjäna mycket... hänger ni med? Läs om hur LO cheferna tjänar mer än 99% av landets företagare - LÄNK

Det är fantastiskt att studera politikers, det borde bli ett ämne i grundskolan.
Så vanligt folk kunde förstå agendan i en del politikers uttalanden.
Konsten i att sätta etiketter på sina politiska motståndare, eller som ibland i läger där inte ens motstånd finns, för att främja sin egen person, eller för att få några minuter i strålkastarljuset, kanske mest för att få höra sin egen röst. 
Vanligt folk måste förstå att de flesta som jobbar inom politiken på högre nivåer egentligen endast bedriver en skatteavlönad PR byrå. Man letar febrilt efter uppslag som de andra inte kommit på ännu för att dundra ut det som en egen idé till väljarna i hopp om att finna röster för sitt eget parti.
Så i praktiken bedriver alla partierna något som idag kallas för "populism"
- Många talar nedlåtande om populismen - Wikipedia säger:
Populism, (lat. populus, "folk"), politisk rörelse som vädjar till "folket" och "sunt förnuft" samt angriper en politisk eller social elit, ofta utan grund i en specifik ideologi. Begreppet kan härledas till romarriket då "populares" var politiker som förlitade sig på stöd från de lägre samhällsklasserna medan "optimater" var politiker som främst sökte stöd från samhällseliten.
Jag tolkar det som att inom den politiska eliten fungerar så här: Om man själv säger något som är populärt bland folket så är det bra - Men om motståndaren säger något som är populärt bland folket så är han/hon simpel och försöker ta enkla poäng? Hänger ni med? 
Det betyder helt enkelt - Att endast ditt eget parti kan säga populära saker utan att vara dåligt, medans de övriga partierna är dåliga om de säger samma sak? Låter det konstigt? Ja det är lite konstigt...

Åter till PR byrå tänket här - Tänk nu att din PR byrå (Ditt parti) kommer på något bra eller logiskt, så säger man det och de andra partierna framstår som "korkade" som inte kommit på detta tidigare, hur hanterar man då detta?  - Svarar man då - Äh! - Men vad "populistiskt" sagt av er... det visste väl vi med osv... men vi ville inte ta så "billiga poäng"... Eller säger man - Vilken bra idé! Oftast det första tyvärr.

Min egen analys är därmed enkel! - Vi inom Realistpartiet skall vara väldigt "populistiska", vi skall fortsätta att säga saker som de flesta tycker är bra - och vi skall dessutom försöka genomföra saker som folk tycker är bra!! Tänk... Tänk om fler var populister, och faktiskt gjorde det som de lovade väljarna - Tänk om fler sa sanning och sa - Detta kan vi göra med den budget vi har - Detta lovar vi er, och vi lovar er skattebetalare att inte ljuga om kostnader och samhällets problem, vi lovar er att vi skall göra det bästa vi kan för att ta tillvara medborgarnas intressen och inte kasta skattepengar i sjön på ideologiskt baserade beslut, utan vi lovar från och med nu att applicera Realismen inom våra beslut och ekonomi.... Ja tänk... Tänk då = Realistpartiet!
Sanning eller konka sa man när man var väldigt ung - Sanning eller konsekvens är väl mer vuxet beskrivet.
Så kändes det under fullmäktige mötet i måndags 29/5  när vi diskuterade religiösa kläder på skolor och arbetsplatser. Realistpartiet förespråkar en religionsneutral policy inom den kommunala verksamheten. Det innebär i praktiken att lärare och anställda inom kommunal och statlig skola, vård, omsorg och alla tjänster som tar emot allmänheten skall hålla en religionsneutral policy. Det innebär att man skall inte jobba med andras barn om man vill klä ut sig i kläder som sänder STARKA religiösa eller politiska budskap! ALLA partierna säger sig mer eller mindre att hålla med om detta, men ändå så kom det invändningar emot mitt förslag, nu börjar förvirringen blir total... titta gärna på hela fullmäktiemötet här -LÄNK
Men vår diskution börjar ca 3.30 in i mötet. - Men skall bena ut det för er nedan...
Hur kan man alltså säga något som nära på alla håller med om, men ändå få "skit" tillbaka?
Det är den berömda "populismen" som spökar igen tänker ni? - Ja kanske det :)
Att tala om religon i Sverige är väldigt känsligt - Staten och kyrkan skildes åt år 2000. Det innebar i all enkelhet att medborgarna själva fick välja om de ville tillhöra Svenska kyrkan eller inte, sedan dess har flertalet valt att lämna kyrkan, en del på grund annan religionsuppfattning, andra pga den skatt på nära 1% som det innebär på lönen. Men fortfarande är dock 6.225.091 personer medlemmar i Svenska kyrkan, motsvarande 63,2 procent av Sveriges befolkning. Alla vet att Sverige är ett land baserat på kristna traditioner och värderingar - Hur kan det då bli ett sådant liv när jag vill ta bort politiskt religiösa kläder ur skolor och kommunala arbetsplatser? Är det många som går runt med religiösa kläder på sig på kommunala skolor och arbetsplatser? NEJ - Max 0.5% av befolkningen vill göra detta, och de är nära på uteslutande muslimer, så med andra ord inget som drabbar de kristna. Det var ALDRIG tal om att ta ifrån folk rätten att bära sina kors, eller andra privata smycken oavsett religion!
Hur några i KD och C kunde missuppfatta mig så grovt förstår jag inte?
Man får dessutom klä sig som man vill privat och hemma. Jag vill få bort det från våra skolor och kommunala arbetsplatser. Föräldrar skall inte kunna tvinga sina barn att gå till skolan i till exempel burka och liknande plagg, det skall inte vara tillåtet, likaså inte bland lärare och personal.
Man glömmer ofta bort att det är brukarna som skall tas hänsyn till - Som exempel så vill inte muslimska föräldrar lämna sina barn i kristna skolor, varför skall då kristna som flytt från Islam från exemplevis Syrien behöva lämna sina barn till skötare som skickar ut signaler om Islam? Eller inom vården osv... - Allt jag försöker säga att det är bäst och mest rättvist för alla om vi följar EU domens direktiv om att arbetsgivare har rätten att neka att anställa folk som vill klä sig i sina religiösa kläder på arbetsgivarens arbetsplats. Det är ingen rättighet att få arbetetslivet anpassat efter sin trosuppfattning!
Vår förskola och skola skulle må mycket bättre av att få bort dessa plagg ur ekvationen då de ofta är grund för mobbing eller andra osämjor inom skolan.  - En religionsneutral personal inom skolan.
Övertygad att alla religiösa konflikter runt om i världen kommer att leda till att vi inom EU inför en religionsneutral policy på offentliga arbetsplatser, bara en tidsfråga.

Underskatta aldrig viljan att missförstå!

En del av den politiska utbildningen är att leta luckor i andras uttalanden, även om man förstår vad den andra personen säger så letar man ord, meningar som kan taget ur sitt samanhang framstå som "Rasistiska" eller dåliga - Allt för att lyfta sin egen person och parti. Detta är något som jag nu börjat studera hett genom att titta på fullmäktige mötet igen i min lugna vrå där jag kan analysera alla andras uttalanden och sedan klippa ur det som jag tycker passar mig bra - Skulle kunnat lagt tid på detta och plockat ur "godbitar" på flera av fullmäktiges ledamöter och fått dem att framstå som okunniga eller falska, men nöjer mig att konstatera att det är så här det går till i det politiska spelet.

Kyrkovalet 2017 - Granberg på listan!

Nu börjar vi närma oss DUMLE nomineringarna.... Hur kan det vara så svårt att skilja på kommunal och kyrkoval för en del?
Några frågade mig hur jag kan ställa upp i kyrkovalet då jag vill ha bort religiös klädsel ur förskolan och på de kommunala arbetsplatserna?
Jag vill med andra ord skilja på stat och kyrka som man gjort redan för 17 år sedan. Jag vill inte ha mina barn eller barnbarn i en förskola där man klär sig i slöja eller andra kläder som inte stämmer överens med min egen kristna tro och religion, därför väljer jag hellre att skolan tar bort religiös klädsel på barn och lärare in sin helhet, enklast så.
Likaså på kommunala arbetsplatser som servar våra medborgare.
Det betyder givetvis inte att jag för den delen inte står upp för vår kyrka och det underbara arbete som den och dess medlemmar utför! Tvärtom - Jag står ju upp för vår egen kyrka! Och jag kommer att göra allt jag kan för att vår kyrka skall få fler medlemmar och kunna fortsätta sitt arbete - Vi vill dessutom satsa mer via kyrkan på våra fattiga pensionärer och andra behövande i vår stad.

Respektera varandra i fullmäktige

Jag respekterar alla som lyckats ta sig till fullmäktige för sina respektive partier, det är trots allt ett bevis på eget engagemang. Måste säga att jag har respekt för de flesta inom fullmäktige med några få undantag.
Jag respekterar Boel Godner och förstår vilket hästjobb hon har - Förstår även att det är inte lätt att svara på "dumma" interpellationer om förbud emot att få klä sig i slöja och annat religiöst på dagis osv... Hade inte räknat med att få ett  - Ja men visst så håller jag med dig... även fast Boel som jag tyckte att religiösa skolor kanske inte är något för barn, man skall nog låta dem få bestämma sådant själva när de är mogna nog att förstå innebörden av sitt val i livet.

En liten DUMLE måste ändå delas ut...

Nu känner jag mig lite taskig, vill inte dela ut en hel DUMLE - Får bli en halv Dumle - Jag skulle kunna köra som många andra och välja att totalt misstolka Patrik Waldenström när han menar på att vi inte skall vara rädda för terrorister då det dör fler folk i trafiken än av terrordåd - men jag skall vara schyst då Patrik verkar vara en hyvens kille för övrigt. Vad han menar är ju att det är statistisk större chans att dö i en bilolycka än i ett terrordåd.
MEN.....Det måste ändå bli en liten DUMLE.... Man står väl för i helv... inte och jämför bilolyckor med överlagda massmord....  Att det dör folk i trafiken är för djävligt, men det är just OLYCKOR! - Att jämställa det med planerade massmord och att vi inte skall vara oroliga för det händer så sällan är lite väl magstarkt.... Att det kom från MP var kanske orsaken till att ingen egentligen gick upp och kommenterade detta, hörde ett sorl genom lokalen, men ingen orkade väl... Man tänkte kanske tillbaka på Romson och hennes grodor om Auschwitz på medelhavet mfl osannolika inlägg och bara orkade inte kommentera hans debattinlägg... Hade jag stått där och sagt samma sak så hade det förmodligen tagit hus i helvetet... Kanske hade någon påstått att jag sympatiserar med IS eftersom jag får dem att låta ofarligare än en vanlig bilolycka osv... Ja vem vet?  - Men helt klart är att handsken är kastad och ju närmare valet vi kommer, desto mera "missförstånd" och "misstolkningar" är att vänta i debatterna framöver till hösten, något vi ser fram emot.

Den stora Dokusåpan - Valet 2018

Avslutningsvist så känns det nu som att  - Tärningen är kastad!
Får se hur många vänner jag har kvar i fullmäktige efter valet 9e september 2018 :) - Striden börjar redan nu i sommar inför Kyrkovalet - Läs mer om vårt engagemang och planer för vår egen kyrka här i staden -
Kyrkovalet 2017
(Skrolla längst ner på sidan ni kommer till - Vi tog oss in på 1 mandat).
För er som satt uppe på nätterna och följde den ultimata dokusåpan - Valet i USA förstår att många val är en ren dokusåpa - Fast på riktigt! Lite skrämmande ibland faktiskt när det gäller så mycket makt som i USA valet.
I vårt eget kommunalval 2018 så kan jag inte lova er samma dramatik, även om jag skall göra mitt bästa och att dessutom försöka införa mer Realism i vår stad.
En sak är dock säker, i alla dokusåpor så blir några utröstade, likaså i kommunvalet -
Vilka dessa blir är ju upp till er - Folket i vår stad! 
DIN STAD - DU BESTÄMMER!
Med bästa hälsningar, Joakim Granberg
Läs hela inlägget »
Etiketter: blogg
Bild åvan visar från vänster - okänd man, Boel Godner -kommunstyrelsens ordförande i Södertälje (S), präst , Yilmas Kerimo - Riksdagsman (S) , Lars Bryntesson (S) f.d  kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna och Ismet Karademir (S) som är mångsysslare och entreprenör i Sigtuna med verksamheter som restaurang, byggbolag och spelklubb, samt allt annat polaren Ibrahim Khalifa ger honom i uppdrag att göra utan offentlig upphandling :)
Bilden är tagen från en studieresa till Turkiet sommaren 2014 där Ismet Karademir är guide.
Ismet Karademir har varit en central figur i Sigtuna och köpslagit med kommunstyrelsens ordförande (S) ända tillbaka till innan valet 2002 då Anders Johansson (S) var kommunstyrelsens ordförande, inför valet 2002 så sålde Ismet in röststöd för S mot att få köpa en tomt för 1kr. Så har det rullat på tills kulmen nåddes med att hans kompis Ibrahim Khalifa blev kommunstyrelsens ordförande och därmed har Ismet tillåtits härja fritt med att få jobb utan upphandling och bedriva en svartklubb mitt i centrum hyresfritt i kommunens lokaler, samt att få ha en pizzeria mitt i centrum utan bygglov.

Månadens DUMLE går till Ibrahim Khalifa - (S) Sigtuna

Månadens DUMLE pris var inte lätt att kora, det fanns många som aspirerade på utmärkelsen.
Men så dök Ibrahim Khalifa upp i rutan i programmet uppdrag granskning/kommungranskarna och knep 1a platsen omgående! En fördel var dessutom att jag slapp använda Dumle bilden i inlägget då han kvalificerar sig även där tycker jag :)
Som högste chef - Kommunalråd (S) i Sigtuna kommun så har han givit svågerpolitiken ett ansikte! Styrt staden med ena handen i fickan hos kompisarna, delat ut tillstånd och givit uppdrag utan upphandlingar, och utan att förankra det med kommunstyrelsen eller fullmäktige.
De flesta av er kan knappast ha missat denna nyhet, men annars så finns hela artikeln och TV programmet på denna länk: Uppdrag granskning

Korruption i Sverige och världen

Kunde inte låta bli att infoga bild på Anders Johansson (S) f.d. kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna som delade ut fribrev och gratis hyra av kommunala lokaler i utbyte mot röster -
Han är om möjligt ännu mera lik Dumle :)
Korruption är ett globalt problem, på kartan åvan så kan man se olika nivåer av korruption, ju rödare, desto mera korrupt. Generellt sett kan man säga att ju mindre demokrati det finns, desto mer korrupt är ett land, där få roffar åt sig allt, och de under gör allt för att komma över pengar genom att ta betalt för sina tjänster även om det officiellt inte skall kosta något.
Många företag och organisationer har svårt att etablera sig och bedriva verksamheter i flertalet länder då man konstant måste betala "avgifter" till lokala poliser eller beslutsfattare.
Det man som svensk kanske inte alltid förstår är att det inte alltid ses som korruption i många länder, man resonerar - Om jag nu har fått den här maktpositionen, så varför skall jag inte utnyttja den för egen vinning? "Alla andra gör ju det"  - Så rättfärdigar man sitt uppförande.

Jag har personligen erfarit detta under mina år som hotellchef i Baku - Azerbaijan 2003-2005.
Folk är fattiga och gör allt för att tjäna extra pengar, sitter man på ett kontor som utfärdar tillstånd så är det underförstått att man skall betala en peng vid sidan om för att ärendet skall bli behandlat.
Jag som ansvarig inköpare för hotellet fick konstant erbjudanden om "gåvor" för att köpa in varor från leverantörer, jag frågade hotellägaren hur jag skulle hantera detta? Dem svarade mig - Om du ändå tänkt köpa in t.ex. grönsaker så ta emot "gåvorna" - Det är tradition.
Folk blev förolämpade om jag inte tog emot mutor, misstänksamma om vad det var för "fel" på mig?
Tänkte jag lura dem på något vis? Förtroendet byggde på "hand tryckare" i flera olika sammanhang.
Skulle jag köpa en annons, eller TV reklam så blev det alltid bättre om säljaren fick en middag på hotellet och en peng. 

Även i Sverige har det alltid funnits en viss korruption och svågerpolitik, det finns inom alla områden givetvis. Men i väldigt låg grad internationellt sett, 2015 låg vi på 3e plats i minst korrupta länder i världen.

Turkiet har däremot en väldigt hög korruption, det är en "folksport" kan man säga.
De har ramlat ner på listan och är nu Europas mest korrupta land, enda landet i Europa som ligger nära är Italien.
Om man nu betänker att korruption är något helt naturligt i flera kulturer, och många har flyttat till Sverige, är det då så otänkbart att man tagit med sig den traditionen även hit?
Sverige har sedan 2015 rasat ner till 4e plats i korruptionsfrihet, en av anledningarna till detta ser vi just nu i Sigtuna.

Får ökad trygghet kosta minskad integritet? – Svar: JA!



Debatten om kameraövervakning och andra integritetskränkande åtgärders vara eller icke vara för att skapa ett tryggare samhälle pågår på lokal och riksnivå.
Lokalt stödjer flera partier ökad kameraövervakning, även V och SD är överens i denna fråga, jag instämmer i kören fast med tillägg.

En del menar på att individens personliga integritet är viktigare än samhällets totala skyddsbehov, andra går så långt att de påstår att kameraövervakning inte hjälper eller minskar brottsligheten alls, och därför inte motiverar den kränkning som övervakningen innebär för individen. – Dumheter, klart det hjälper!

Sverige är oftast ”sist på bollen” när det gäller säkerhetsåtgärder som andra länder redan infört, man är livrädd för att ”kränka någon eller dess integritet”.
Men klart är att det var kameror som fångade upp Rakhmat Akilovs ansikte efter hans terrordåd i Stockholm, vilket bidrog till hans gripande och förhoppningsvist fällande dom.
Kameraövervakningen är effektiv och bidrar till att få fast terrorister och grova våldsbrottslingar, så är det bara – Och blir man ”kränkt” av det så kanske man är en ljusskygg individ själv…

I Sverige så agerar man oftast efter något har hänt – Man har svårt att införa åtgärder innan, fast men vet att det kommer att hända… Alla visste att det bara var en tidsfråga innan vi skulle få ett genomfört terroristattentat i Sverige, men ändå så väntar man tills det händer innan man diskuterar åtgärder som redan alla vettiga personer visste behövdes göras för länge sedan!

Det politiska klimatet i Sverige har varit så att man inte får prata om kontroller av vilka som kommer till Sverige – Integritet igen, terroristens favorit ord?
Man har ”litat” på att alla talar sanning om ursprung, ålder och skyddsbehov, även fast man ser uppenbara lögner så håller man tyst – Rasiststämpelångesten har skapat dagens situation med tusentals individer som går runt med flertalet identiteter.
En del har olika ålder registrerad beroende på vilken som passar dem bäst för tillfället – Brott? Då är man 17 år…

Hur är det ens möjligt att i ett datoriserat samhälle 2017 vara efterlyst av polisen för utvisning, men ändå i lugn och ro kan kvittera ut socialbidrag? Jo för att personens integritet kan kränkas om myndigheterna samkör sina datorer… 
Oförsvarbart säger jag – Klart att alla som kommer till Sverige skall få lämna fingeravtryck, de som finns i Sverige med olika namn och identiteter skall också tas fingeravtryck på så man åtminstone kan hålla sig till en identitet per person och se till att alla myndigheter får tillgång till denna information. 
I en värld som är globaliserad så får vi finna oss i att bli registrerade i varje land vi besöker, lämna hel hands avtryck i en scanner på flygplatserna, bli filmade överallt vart vi går av övervakningskameror.
Det har vi inga problem med när vi besöker andra länder, varför är det då ett problem att ställa samma krav på hemmaplan i vårt eget land?

Varför skall Sverige vara en fristad för terrorister och andra kriminella som vill gömma sig under falsk identitet, eller flera identiteter i vårt land? Nej tack säger jag!
Jag är helt klart beredd att visa legitimation, avge fingeravtryck på flygplatser och le in i övervakningskameror, känner jag mig kränkt av detta? – Nej!
Däremot så känner jag mig kränkt av dem som vägrar att ställa upp på detta och inte vill bidra till ett tryggare samhälle för oss alla.

Veckans frågeställning - Vad får tryggheten kosta?

Blandat skvallet...och händelser...

Har ju inte skrivit på ett tag, kände inte att det fanns tid till att börja blogga på heltid... :)   Det händer så mycket i världen och i Södertälje att man inte kan kommentera allt även om jag som vanligt har åsikter om allt på gott och ont. En spännande händelse var att jag och min hund Richi var ute i Östertälje skogen och hittade ett uppätet rådjur (Det var Richi som fick upp korn på djuret och släpade in mig i skogen).
Jag fick kontakt med LT:s egen "vargreporter" - Roger Stigell, efter vår brillianta analys så kom vi fram till att det var antingen ett lodjur eller en varg som tagit rådjursbocken. Länsstyrelsen har fått bilder som Roger tog, men vi har inte fått svar ännu som bekräftar vår teori :)
Nu får det räcka för denna gången, för nu skall jag ut i skogen med Richi igen - han vill ha mer än så här små ben att gnaga på :)  - Ha det gott kära vänner, Joakim Granberg
Läs hela inlägget »
Etiketter: blogg
Fi har utsett en ny partiledare - Victoria Kawesa som tillsammans med Gudrun Schyman skall leda Feministiskt initiativ. Knappt har Victoria hunnit tillträda innan hon i en intervju med Rapport slår ett slag för att kriminella invandrare inte skall utvisas även om de begår mord. Som motivering till detta utspel är att vita Svenskar inte utvisas om de döms för brott... 
Ja ni läste rätt... Första frågan som uppstår är ju:  
Till vilket land skulle kriminella Svenskar utvisas är tanken?
Faktum är Victoria att Svenskar som begår brott utomlands även de utvisas efter avtjänat straff!
Se hennes utspel i rapport här: RAPPORT

Veckans Dumle

Utan tvekan måste jag utse nya partiledaren för Fi - Victoria Kawesa till veckans, kanske rent av månadens dumle!  När man utser en ny partiledare så brukar ju förhoppningen vara att den personen skall dra till sig väljare - Man undrar ju vilka väljare hon vill dra till sig genom utspelet att kriminella invandrare inte skall utvisas? I synnerhet som de brottslingar som riskerar utvisning inte ens har rösträtt i riksdagsvalet!
Vem behöver politiska fiender när man gör ett sådant utspel?
Lycka till med att ta er in över 4% spärren med denna politik! :)

Veckans spaning...

Som lokalpolitiker så lusläser man ju LT och följer nyheterna i allmänhet för att hålla sig uppdaterad. Men går ju inte att kommentera allt som händer, skulle få sitta på heltid med detta... men här kommer några kommentarer i alla fall.
Ser i måndagens LT om planerna för att göra om centrum och gågatan hela vägen från Astras gamla huvudkontor ändå bort till parkhotell. Se LT
Spännande och häftiga planer, som ligger år fram i tiden. Något som man skulle kunna göra bums är ju att öppna upp inre maren får småbåtar och turister redan till kommande sommar.
Men det händer inte så länge inte vi sitter med i kommunstyrelsen antar jag... Så kanske sommaren 2019 då? :) 
Får bli veckans fråga - Skall vi öppna upp inre maren för småbåtar och turister redan denna sommar 2017? ( Bygg en bågbro så småbåtarna kommer in).
Södertälje personaldirektör har tagit emot HBTQ- certifiering.
Under tisdag förmiddag anordnades en ceremoni för att fira HR-avdelningens HBTQ-certifiering. På ceremonin deltog hela HR-avdelningen, en representant från RFSL, representanter från andra certifierade verksamheter samt fältverksamheten, antivåldcenter och mansmottagningen som nyligen inlett certifieringsprocessen. - HBTQ = homosexuella, bisexuella, transpersoner och queera uttryck.
Se kommunes hemsida om detta här-Länk.
Detta går ju bra ihop med vårt förslag om en religionsneutral anställningspolicy inom de kommunala verksamheterna då en hel del religioner inte accepterar just HBTQ personer.
Har väl inte undgått någon att Södertälje kommun har gått plus en miljard 2016! - Se LT
Är givetvis kanonbra att kommunen går med vinst! Inget att klaga på där!
Fortfarande skulder på ca 8.5 miljarder, en del av lånen har höga räntor och skulle behöva omförhandlas alternativt lösas ut med andra billigare lån för att sänka kommunens räntekostnader.
Tänk utanför boxen och sök upp internationella långivare som erbjuder lägre räntor och spar därigenom mera pengar.
Pensionärerna får 200kr mer i månaden fick vi besked om.... WTF!
Är det ett hån mot pensionärerna? Det kostar ett par miljarder att genomföra denna skattesänkning säger regeringen. Läs Aftonbladet
Man kan skjuta in nära 100 miljarder till migrationskostnader bara under 2016, men endast 2 miljarder till våra pensionärer?
Man räknar med årliga migrationskostnader på minst 70 miljarder de kommande åren - Se Aftonbladet
Sedan undrar man varför våra pensionärer är besvikna? Det är ett skandalöst svek mot de gamla som har byggt upp den välfärden som vi andra nu drar nytta av, men pensionärerna skall fortsätta att betala tills de dör är planen? Sänkt pensionärsskatten så de åtminstonde hamnar under löntagarskattens gränser.
Eller slopa pensionärsskatten helt, har de inte redan skattat för sin pension?
Läs hela inlägget »
Etiketter: blogg
Hejsan
Frågan om religiösa plagg och symboler på arbetsplatsen är uppe igen då EU domstolen nyss har lämnat ett utslag som ger ett företag rätt att neka en anställd att bära religiös huvudduk på arbetsplatsen.

EU domstolen fastställer att företagen har rätt att ha en egen klädkod som de anställda skall följa så länge den gäller för alla på arbetsplatsen.
Vilket i praktiken öppnar upp för alla arbetsgivare att själva sätta sin prägel på hur de anställda skall vara klädda.
Det är med andra ord inte en mänsklig rättighet att få bära valfri klädsel på en arbetsplats, så den motivationen håller inte längre som argument för att få klä sig som man vill på jobbet.

Det är viktigt att förstå skillnaden mellan arbetslivet och det privata i denna frågeställning, privat får man givetvis klä sig som man vill, det är för oss en självklarhet och en mänsklig rättighet.

På kommunala arbetsplatser så är det kommunen som är arbetsgivare och har då rätten att sätta sin egen klädes kod för de anställda. Vi föreslår att den skall vara fri från religiösa kläder och därigenom inta en neutral ställning gentemot de drygt 20 religionsuppfattningar som var och en har över 500 000 följare i världen, och säkerligen finns de flesta av de 20 stora religionerna representerade även här i Södertälje som har ca 80 nationaliteter bara på Scania och Astra Zeneca.
Situationen skulle givetvis bli ohållbar om alla dessa skulle kräva egen klädsel, egen kost, egna lov och helgdagar och övriga anpassningar i skolan och arbetslivet.
Därför är det för oss en självklarhet att de kommunala arbetsplatserna och skolorna måste vara helt religionsneutrala. Givetvis får folk ha på sig smycken som kors andra symboler, vi talar främst om tydliga signaler i form av kläder.

Vi har skilt på stat och kyrka i Sverige för 17 år sedan, det betyder inte att andra religioner skall ta kyrkans plats för att bli vardagliga inslag i Södertälje kommuns verksamheter.
Att ta bort religionen helt ur ekvationen på kommunala arbetsplatser och skolor skulle förenkla livet för både barn, vuxna och administrationerna.
Flera partier i Södertälje har deklarerat sig som feministiska, med starka värderingar för kvinnors och HBTQ personers lika värde och rättigheter.
Hur kan man då samtidigt ställa sig bakom krav från patriarkala strukturer som faktiskt de flesta religioner är utan att känna sig som hycklare?
Det är för oss då en självklarhet att man skall motarbeta alla former av ”reklam” och signaler som stödjer patriarkala strukturer som i princip alla religioner utgör.
Många människor har flytt från regioner med starka patriarkala strukturer, dem och dess barn skall inte behöva komma till Södertälje och acceptera att just dem värderingarna man har flytt ifrån tillåts marknadsföras på kommunens arbetsplatser och förskolor. 

En religionsfri klädsel i grundskolorna tror vi skulle minska spänningar och kanske till och med mobbing då ingen behöver skylta med sitt religiösa ställningstagande och det är samma regler som gäller för alla!

Till er som nu har sträckt er efter den ”bruna stämpeln” så undrar jag – Är ”religionofobi” ens ett ord ännu? Eller har jag just myntat det för er som vill stämpla realistiska åsikter åt ett eller annat håll?
Alla skulle må bättre av att få bort religiösa och politiska ställningstagande på alla arbetsplatser och skolor, det är min bestämda åsikt och sannolikt en realistisk analys då underlag för konflikter skulle bli betydligt mindre.    Se Aftonbladets artikel

Veckans spaning och sammanfattning

Noterar i måndagens LT att man höjer parkeringspriserna i Hovsjö och dessutom lägger till en dygnet runt taxa. Men suck... skall de stackarna nu som inte har fått sina bilar uppeldade dessutom behöva betala mer för sina redan närapå försäkringsomöjliga parkeringsplatser? Är lite som att klappa till en som redan ligger och sover under sin bil på natten för att vara säker på att komma till jobbet dagen efter... Vet att man erbjuder garage platser på en del platser i Hovsjö, men många vill ju ha bilen nära hemmet så de har uppsikt över den av förståeliga skäl. Nu säger någon av ordning att det måste finnas lediga besöksparkeringar med... Ja men då finns väl garagen till det med då?

Södertäljesonen Nano fick folkets röst men ändå så gick 3an Robin Bengtsson och vann melodifestivalen tack vara den internationella juryn.
Jag tycker Robins låt var bra, och den kan säkert gå långt i Eurovisionfinalen, men tycker ändå lite synd om Södertäljekillen som fick ett rekordantal röster och kärlek från Sveriges röstandes.
Du är grymt bra Nano!

Fiskar i grumligt vatten är ett utryck som menar på att man röstfiskar genom att försöka fånga in "rasistväljare"  - Vilka är då dessa rasistväljare man försöker fånga in genom "grumligt" fiske? Vanligtvis menar man på att det är SD, men då dagens användande av ordet rasist har vattnats ner till att kunna användas emot alla som inte tycker som en själv, oavsett etnicitet - Så är det mera otydligt för mig vad grumligt vatten innebär? Ingela Nylund Watz (S) menar på att Marita Lärnestad ( M) är "grumlig" då hon säger att hon skall gå till val med alliansens politik - Grumligt? Läs LT om grumliga uppgörelser
Som Realist så blev jag nyfiken, är även S grumliga och tar stöd av "rasister" för att få igenom sina förslag? En enkel Googling gav mig detta:
SD röstar mer som S än M  (2016)
Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna röstade under förra riksdagsåret lika i över hälften av alla voteringar. När S och M är oense går SD åtta av tio gånger på S linje.
Du som inte tror dina ögon - Läs SvD här - Länk
Då uppstår ju den självklara frågan - Varför anser inte Ingela Nylund Watz att socialdemokraterna är ute i grumligt vatten och sågar sina egna förslag så snart SD stödjer dem?
Går det bra att SD stödjer deras förslag men inte andras? Dubbelmoralen är skrämmande!
Inte konstigt att politikerföraktet ökar inom alla led. OM du läser detta Ingela Nylund Watz - Menar du på att aldrig Socialdemokraterna tar stöd av SD för att få igenom sin egen politik? Fick jag odds av Unibet skulle jag kunna lägga hela min veckopeng på att du svarar exakt som AKB - Vi kan väl inte rå för hur SD röstar, vi vill ju bara få igenom vår egen politik. Så med andra ord så är alla ute och fiskar i grumliga vatten inför det kommande valet, alla partierna i riksdagen är ute efter makten, och ingen sida kommer att tacka nej till regeringsmakten oavsett om det är SD som fäller avgörandet!
Vi på Realistpartiet har säkrat upp oss - Vi har skickat ner ett gult bete som syns bra i både klart och grumligt vatten :)  Så alla inom Södertälje kommun kan se oss!
Vi tar gärna stöd från både S, M, V, SD - Ja alla andra partierna, så länge det blir vi som bestämmer! :)
( Nu är detta min blogg så nu skriver jag som jag vill... :) 
Som en ond följetong som man knappt orkar läsa om men måste...
Skottlossning i Brunnsäng och en läsning om att polisen inte har resurser att följa upp inbrotten i staden, eller några mängdbrott överhuvudtaget om man skall vara ärlig då de är fullt upptagna med byråkrati eller grövre brott.
Att det behövs mer resurser till Södertäljepolisen vet alla om, men inget kommer att hända innan valet är min gissning. Bilbränderna har jag inte ens orkat följa, hur många är det denna veckan någon?

Nyhet! - Veckans Dumle!

Lärare sparkad efter 37 års trogen fläckfri tjänst för att ha petat till en jobbig unge som vägrar lyssna. Läs LT
Här har vi ett praktexempel på vad som är FEL med Svenska skolan!
Veckans DUMLE går till rektorn på denna skola! Hur i hel..te kan man tro på orden från en jobbig ligistunge som inte kan hålla käften på lektionerna före en lärares med 37 års fläckfri trogen tjänst?
Och sedan dessutom sparkar denna lärare? Jag hoppas att denna lärare får skadestånd och åter träda i tjänst när detta är klart, och att rektorn får sparken! Detta är resultatet vi ser av det bortklemade samhället där det är eleven och inte läraren som bestämmer i klassrummet, sorgligt!
Nu ser vi att massor med elever och föräldrar kräver att läraren får komma tillbaka till jobbet, frågan är om man orkar efter att ha blivit misstrodd av sin egen rektor? Vi hoppas!
Scania i Södertälje går så bra att alla anställda får en bonus på dryga 29.000 kr. Det är goda nyheter för Södertälje! Grattis Scania och alla Scaniaarbetare som bidrar till denna framgång och därmed ökar vår stads skatteunderlag :) Vilket vi behöver!  Läs mer på LT

Min vecka - Arga snickaren?

Med blodad tand efter att själv ha lagat min diskmaskin så har jag satt igång en tidsödande spiral hemma... Nu tror både jag och min sambo att jag kan fixa allt själv lika bra som en hantverkare endast genom att läsa instruktioner och titta på videos på Google... Hm, i praktiken så fungerar ju detta i de flesta fall så länge det inte gäller områden där man behöver behörighet, som el jobb osv. Men efter att nu har målat om hela badrummet och köpt på mig färg för både kök och vardagsrum så börjar jag ångra mig. Håller just nu på (ikväll i pauserna från detta blogginlägg) med att skrubba ur badkaret då jag köpt på mig emaljfärg som påstås göra badkaret som nytt igen med bländande vit porslinsfärg som håller i flera år...
Ja, kanske borde jag ha läst instruktionerna ordentligt först.
Nu ser jag att färgen skall sätta sig i 3 dagar innan man får blöta ner den nymålade ytan.. Jaha...
Inte lika glada miner här hemma nu...  Sambon: Va F.. skall jag duscha på jobbet nu? Vad säger du?- får jag inte gå på golvet heller? Jag svarar - Nä jag har målat golvkaklet med samma färg...Så här sitter vi nu... Ser ut som vi får ta in på Skogshöjd ett par dagar :)
Gällande fortsättningen av renoveringen, målandet av kök och vardagsrum så känns det som att jag kommer att ringa en gammal SSK målvakt - Stefan Dernestål som driver en målerifirma, läser du min blogg Dernis? Snart är du här igen, det var nämligen han som målade om mitt kök och vardagsrum förra gången för 15 år sedan, kan jag ringa och klaga på jobbet och få ett bra pris tro? :)
Ha en kanonbra helg kära vänner så hörs och ses vi snart igen.
Mvh
Joakim Granberg
Läs hela inlägget »
Etiketter: blogg
Hej
Måste börja med en riksnyhet och veckans fråga. Ingen har väl missat att det har skett 5 stycken mord på 2 dagar denna veckan - Läs GW i Aftonbladet-Länk ( Plus artikel tyvärr)
Att situationen har blivit ohållbar har inte undgått någon oavsett partifärg. Unga arga män med tillgång till skjutvapen tillåts ta över förorterna och inte sällan även centrumområden i flertalet städer runt om i vårt land.
Folk är bokstavligen rädda för att gå ut efter skymning.
Alla partierna har åsikter och förslag om hur detta skall lösas - Allt från samtal och sociala åtgärder, till mer drastiska förslag som militära insatser i problemområden.
Med bakgrund att man nu skall återinföra värnplikten och att det saknas poliser och resurser att återta kontrollen över flertalet förorter runt om i Sverige så har röster höjts om att specialtränade militärpoliser kan användas i att hjälpa polisen i de fall resurser saknas.
Med tanke på att miljarder skall spenderas på att träna och utbilda dessa nya militärer så menar man på att den resursen skall användas, annars är ju pengarna bortkastade, eller åtminstonde innefektivt använda.
Övningar  i skarpt läge som att ta kontrollen över ett problemområde vore nyttigt för dessa soldater, med hjälp av militärpoliserna så skulle ordningsmakten får mer tid över till att lösa brotten som läggs på hög i nuläget, man skulle även frigöra mer resurser till att punktmarkera de värsta individerna för att skapa en omöjlig "arbetssituation" för den kriminelle.
De som är negativa till detta förslag menar på att det är fel riktning att gå - Militärpoliser skulle endast höja nivån på kriget mellan de kriminella gängen och polisen, våldet skulle öka ännu mer. Förespråkarna menar på att det krävs resurser för att få bort gängen, vapen och skjutningarna.
En mycket svår fråga anser jag - Därför vill jag att ni röstar:
Resultat av förra veckans fråga är klar:
Fråga var: Skall Oktoberteatern skattefinansieras?
Ja: 18.18 % - Nej: 77,27% och Vej ej: 4,55%

Veckans lokalanalys

Att Södertälje får en ny polischef fick vi reda på i tisdagens LT, den nuvarande chefen Peter Nylind packar ihop och drar till Stockholm.
Att vi har svårt att behålla eller nyanställa poliser i Södertälje är i och för sig ingen nyhet.
Vi önskar tillträdande polischefen Max Åkerwall lycka till.

 
Ser i LT onsdag att det verkar som om kommunen har köpt sig en plats i solen: Tvivelaktig utmärkelse - LT
Tråkigt att höra, och förstår Tomas Karlsson - LT som tycker att det är skit att lägga pengar på sådant. Kan hålla med, fast å andra sidan så kostar det ju att köpa reklam för staden.
Kanske var det så man resonerade när man betalade fakturorna? :)
Även i onsdagens LT så går stadsbyggnadens ordförande Håkan Buller ut med att han efterlyser förslag om hur Marenplan skall formas. Att det råder brist på förslag är en nyhet för mig.
Mats Siljebrand ju föreslagit Playa del maren - Se LT
Mats säger vidare att hans förslag är realistiskt. Jo... men...hmm, nää, tror inte jag vill ha någon sandstrand nere vid marenplan. Men håller med om att det måste bli en trevligare samlingsplats och som vi har tjatat om - Bygg en bågbro och släpp in småbåtarna in i inre maren, kanske någon vill lägga till en trevlig restaurangbåt med? Ja faktiskt så har jag blivit kontaktad av ett gäng som vill lägga en restaurang /hotellbåt nere vid maren. Skall hjälpa dem med detta så gott jag kan.
Ser i lördagens LT förslag om att bygga "skyskrapor" i Södertälje, ja men varför inte? Vore väl ett lyft för Södertälje att få en egen "skrapa" som Malmö har sin turning torso, eller?
Prinsessan Sofia inviger nya Södertälje sjukhus - Se video LT
För inte så många år sedan så var det tal om att lägga ner Södertälje sjukhus.
Vi är givetvis glada över att vi har kvar vårt sjukhus och att det nu rustas upp och får en ännu bättre vård att erbjuda våra medborgare.
Problemet kvarstår dock i att vi har ont om sjukvårdspersonal och att trycket är hårt på dem som jobbar inom vården.
Detta är något som man måste ta tag i på riksnivå att höja löner och därmed status för denna personal.
Noterar även i fredagens LT att SD nu är ute ur "kylskåpet" och återigen är välkomna att delta i kommunens delegation som åker till Almedalen i sommar. Så därmed skall alla partierna åka utom vi som inte är inbjudna... Nu vet jag att det är endast partierna i kommunstyrelsen som får åka med... men trist ändå att behöva vänta till sommaren 2019 för att få åka med :) 
Kanske packar vi ihop en egen buss och åker dit ändå? Inte omöjligt att det blir så, vi får se :)
Övrigt i veckan så har det inte hänt så mycket för mig och partiet, har lagat min diskmaskin hemma själv häromdagen och vart galet stolt :)
Den hade stått still 1 år minst, men med hjälp av Google och Electroluxs hemsida så kunde jag beställa en reservdel och sätta ihop den igen, och den fungerade perfekt sedan!! Varför tog det mig 1 år att göra detta?
Jag trodde såklart inte att jag skulle kunna laga den själv, men när jag såg vad en ny sådan maskin kostade så tänkte jag - Nä jag skall prova i alla fall, och det gick! :)
Man kan mer än vad man tror om man ger sig fan på det, tänk på det om ni går och funderar på att göra något som ni inte tror ni klarar av - Man kan prova i alla fall, går det så går det! :)

Södertälje sonen: NANO i melodifestivalen kväll!!

Ikväll så sitter jag med många andra klistrade framför TV:n för att se finalen av melodifestivalen.
Så otroligt kul att se att en kille från Södertälje har tagit sig till finalen!
Han har en grymt bra låt och är en av favoriterna - Lycka till Nano!! - Länk till hans video
Läs hela inlägget »


Hejsan allihopa
Tanken med denna blogg är att jag skall uppdatera er 1 gång i veckan under helgen om vad som hänt under veckan, samt mina synpunkter på dessa händelser, men även lite om mitt eget liv och händelser. Ni kan prenumenera på denna blogg genom att trycka på RSS tecknet uppe i högra hörnet av detta inlägg.

Nu har det passerat en dryg veckan sedan nya hemsidan kom upp. Det känns väldigt skönt att äntligen ha en seriös fungerande hemsida för partiet. Förstår inte varför jag inte tagit tag i detta tidigare... Men det hände något inom mig för ett tag sedan, en incident med en makthavare i kommunen, ett angrepp emot mig som jag tog personligt.
Jag har inte hunnit utveckla den där kalla/hårda "politikerhuden" ännu, jag tar åt mig och blir förbannad när man går på mig som person-
( inte min politik).
Jag måste såklart jobba på detta och inte reagera så mycket, inte bli förbannad  och överreagera som jag kanske gjorde... :) Får helt enkelt öva på att bli fulländad i det politiska spelet.

Men sammanfattningsvist så var denna händelse bra för mig och partiet, resultatet är det ni ser nu -
Nya hemsidan och denna blogg.
Drivet att visa att vi behövs i vår kommun är nu starkare än någonsin, har aldrig känt en sådan enorm drivkraft mot ett mål som nu! Tog det 51 år för mig att hitta mitt kall?
Hur som helst är nu Jocke-Politikern 2.0 aktiverad!

Det resulterar i att partiets aktivitet ökar markant i alla avseénden. Vår närvaro i kommunens alla delar kommer att ökas successivt, samt steget in i kyrkofullmäktige efter valet 17e sept 2017.
Jag minns nervositeten inför kommunvalet 2014, hur många röster skulle vi få? Skulle det bli fiasko? Allt arbete förgäves? Men det gick bra, vi kom in med god marginal.

Nu inför kyrkovalet så känner jag ingen som helst nervositet, bara konstaterar att vi måste ha folk på våran vallista så vi kan fylla alla de stolarna vi kommer att få, för vi kommer att få flera stolar i kyrkofullmäktige, så är det bara. - Läs mer om vår medverkan i kyrkovalet - Klicka här.
Sankta Ragnhilds kyrka
Sankta Ragnhilds kyrka

Tanken med den här bloggen är att jag skall kunna skriva lite som jag vill, inte bara om partiet och dess politik. Utan även om mitt eget liv och vad som sker där så ni som funderar på att rösta på oss får veta mer om mig som partiledare för Realistpartiet.  Fliken: nyheter på hemsidan är mer passande för partirelaterade nyheter. Här kommer det att vara mycket åsikter om saker och ting som ni kanske inte alltid håller med om, men ibland håller med till 100%. Så är det med oss människor, vi behöver inte hålla med varandra om allting, men ändå ha en grundläggande samsyn på många viktiga områden och framförallt inse vikten av en realistisk syn på användandet av våra skattepengar och kommunens politik. Och att lägga prioriteringarna i rätt ordning! - Därför är det bra att ha ett lokalparti med i kommunfullmäktige som inte behöver ta order från någon chef i Stockholm - Ingen partipiska som viner över våra ryggar. Det är väldigt skönt att kunna säga: Din stad - Du bestämmer, och faktiskt mena det! Men det krävs ju såklart att en bra % av kommuninvånarna håller med om detta och lägger sin röst på oss, annars blir det ju svårt att vara med och bestämma något alls...

Politisk rapport till medborgarna

Ett av våra vallöften var ju faktiskt att vara kommuninvånarnas ögon och öron inne i "glashuset" och rapportera!
Vi har ju inte FULL insyn ännu då vi inte sitter med i den "inre kretsen" -Kommunstyrelsen! Där sitter 11 stycken ordinarie ledamöter och tar besluten som sedan skall klubbas igenom i kommunfullmäktige.
I kommunfullmäktige så är det mest formalia - Röstboskap för att få beslutet man redan tagit legaliserat genom en "omröstning" och ett klubbslag av ordföranden. Ja så går det faktiskt till.
I kommunstyrelsen sitter alla partierna med utom vi, Kristdemokraterna har inte heller någon ordinarie stol, men de har i alla fall en ersättarplats - Det innebär att man får sitta med på möten och "tjuvlyssna" men inte har något att säga till om.
Hur skall vi någonsin få sitta med på dessa möten? Ja det är ganska så enkelt! - Rösta in oss i kommunalvalet 2018 så kommer vi att få sitta med!
Men det är klart - Att med våra skarpa öron och förstoringsglas prydda ögon så plockar vi ju upp en hel del information ändå. Och vi är ju faktiskt med på mötena i kommunfullmäktige och kultur och fritidsnämnden. Så här kommer en liten sammanfattning -
I måndags 27e feb så hade vi möte i kommunfullmäktige - detta har vi 10 ggr per år, så rapporter därifrån blir inte oftare än så.
Här diskuterades Södertäljes försäkringssituation och att vi har alldeles för höga försäkringspremier bland annat på grund av den höga skadegörelsen i staden, men också för att vi inte gjort en vettig upphandling av våra försäkringar.
Ni kan se hela mötet här för er som orkar, 1.40 tim - WEBB TV Södertälje kommunfullmäktige
1a Mars så hade vi möte i kultur & fritidsnämden, vi träffades i Luna konsthall. Det diskuterades budget och bidrag, skulder och fastigheter. Man kom fram till att det är 2 idrottsföreningar i staden som är skyldig oss pengar ( ingen nämnd), framförallt 1 som är skyldig 1.2 miljoner, resultatet är att nämnden ligger på minus i nuläget istället för plus tack vare denna obetalda skuld. Men förhoppning om att få in pengarna under 2017 finns.   Vidare uppstod en mycket intressant diskussion om Oktoberteatern mellan Tommy Hansson, Beata Kuniewicz och S, V ,MP- Faktum är att jag har skrivit en insändare till LT om detta ämne - Se LT
Ni kan rösta om frågan nedan eller på 1a sidan - Skall Oktoberteatern skattefinansieras?

Är oktoberteatern en politisk organisation?

Södertälje kommun har fört en diskussion om vart miljonerna hamnar som man ger i bidrag till teatern? Brister i verksamheten har varit tydliga.
På kultur & fritidsnämndens möte – onsdag 1 mars i LUNA konsthall så uppkom det en intressant diskussion om oktoberteatern.
Tommy Hansson och Beata Kuniewicz deklarerade klart och tydligt att de tyckte att teatern lika gärna kunde läggas ner, eller åtminstone inte skattefinansieras.
En motivation till detta söktes då av S, V och MP.
Vi alla lyssnade - men jag kände inte att vi fick det klara svar som vi sökte av Beata och Tommy.
Men utifrån min roll som Realist, som står i mitten och ser på hur man tjafsar från höger till vänster så kunde jag dra mina egna slutsatser om varför SD inte gillar oktoberteatern.
Men låt oss då gå till grunden - vänstern kallar SD för: extrem högern.
Vänstern pekar ofta ut SD som ett nazistparti, då man hänvisar till deras rötter inom nazismen.
Men den bakgrunden så tittar man då på Oktoberteaterns historia – Namnet är baserat på boken oktober dikter, som är inspirerad av oktober revolutionen – D.v.s. Rysslands införande av kommunism och senare Stalins framfart över sina egna medborgare. Stalin tog livet av flera miljoner medborgare inom Sovjetunionen (sitt eget land) fler än vad Hitler någonsin lyckades med.

Så där i ligger SD:s argumentation, om att vänstern har ett förflutet minst lika jäkligt som deras.
Så naturlig är att dessa 2 sidor är motpoler och inte har så mycket till övers för varandra.
Men den stora frågan är: Skall ett politiskt sällskap få flera miljoner av Södertäljebornas skattemedel i bidrag för att ha råd att framföra sina åsikter?

En av grundarna av Teatern - Ninne Olsson som fortfarande är verksam här i Södertälje sa tidigare:
- I vårt handlingsprogram stod att vi strävade efter att omvandla samhället i socialistisk riktning. Men vi hade aldrig en tanke på att göra gerillasoldater av dagisbarnen. – Slut citat.  
Se länk till DN - Oktoberteatern startade revolutionen
Även om det är en gammal artikel i DN så är man tydlig med att man har en politisk agenda, så jag kan mycket väl förstå Tommy och Beata att de inte tycker det är kul att sitta i publiken för att bli hånade – dessutom finansierat av sina egna skattepengar.

Vem har någonsin hört talas om en högerprofilerad teateruppsättning?
Med en höger orienterad agenda?

Låt oss byta ut Ninne Olssons citat med ett enda ord och se hur det smakar i munnen:
-I vårt handlingsprogram stod att vi strävade efter att omvandla samhället i en höger riktning.
Men vi hade aldrig en tanke på att göra gerillasoldater av dagisbarnen.


Hur kändes detta? Hade den teatern fått miljontals kronor av Södertälje kommun?
NU skall jag vara väldigt tydlig!  – Vi stödjer varken högern eller vänstern i denna fråga, vi är däremot Realister och ställer oss frågande till - Skall verkligen gemensamma skattemedel gå till att stödja föreningar med politiska budskap? Oavsett höger/vänster! - Är inte teatern en samlingsplats för alla? För nöje och glädje?

Rätten till föreningsbidrag är kopplat till en inkluderande verksamhet, inte exkluderande och politisk, så har i alla fall jag uppfatta det under min tid i kultur & fritidsnämnden.
Mitt förslag är att – Har en förening en politisk agenda så skall de klara sig på egna medel, alternativt stöd från de partierna/grupper de sympatiserar med.
Skall man ha stöd från det gemensamma skattekapitalet så skall det inte bedrivas någon politisk agenda, utan vara i rent underhållande syfte.
Men vad tycker ni? Rösta här nedan eller på 1a sidan

Mobbing i skolan

Att det förekommer mobbing i skolan vet vi alla, och det har det alltid gjort. Men skolan har ett ansvar att stoppa mobbing så snart man får vetskap om en dåligt situation för en elev. Läs artikel i LT här ( kräver inloggning) - Mobbing i Soldalaskolan LT
Självklart blir föräldrar missnöja när deras barn i småskolan blir mobbade, en ung pojke fick höra att han skulle bli fastbunden och få sin hals avskuren ( ISIS inspererade elever i lågstadiet redan??!)
Man kan diskutera detta ämne i timmar, men slutsattsen måste alltid bli densamma!
Det är mobbarna som skall flyttas, inte de mobbade eleverna, tyvärr ser man oftast att mobbaren får gå kvar i skolan och den mobbade måste flytta och byta skola osv... Det är helt sjukt! Det är givetvis ungen som inte kan uppföra sig som skall skickas till en annan skola - En skola anpassad för att hantera ungdomar som inte kan låta bli att trakassera sina klasskamrater.
Föräldraansvaret måste vara tydligt - Ett informativt möte med eleven och dess föräldrar/vårdnadshavare där man förklarar tydligt konsekvenserna om vad som sker om beteendet inte upphör! - Att eleven kommer att flyttas till en annan skola där man fokuserar på uppfostran, värderingar och disciplin! Dem som VILL lära sig och studera måste få göra det i lugn och ro, samt om vi skall få fler att vilja bli lärare så räcker det inte med att höja lönerna. Det måste bli slut på flumskolan där 10-12 åringar skall "förverkliga sig själva" - Studieplanen skall följas - Punkt slut! Inget fingrande på mobiler under lektion osv...
För övrigt - Religiösa skolor? NEJ TACK! Läs aftonbladet idag 4 mars-17
Vi gjorde en enkät för några dagar sedan där man kunde svara på 12 frågor som rörde valet 2014 och kommande valet 2018.
Tyvärr så var det inte många som deltog, endast 30 personer.
Så resultatet är inte representativt då många som svarat är våra väljare. Men åndå spännande att på endast 30 pers så var nästan alla riksdagspartierna representerade bland folk som vill rösta på oss i lokalvalet. Så det styrker i alla fall vårt påstående om att vi har folk från alla partifärger i vårt lokalparti! I PDF fil nedan så kan ni se resultatet av vår undersökning!
Delta även i omröstningen på 1a sidan om oktoberteatern skall få skattepengar eller inte?
Ha en fortsatt trevlig helg!
Mvh Joakim Granberg
P.s - Glöm inte att "signa" upp för vårt nyhetsbrev nedan , eller på 1a sidan med! :)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan!

Läs hela inlägget »
Etiketter: blogg



Hjärtligt välkommen till vår nya hemsida!
Det var på tiden kan man verkligen säga...
Vår gamla hemsida var minst sagt otillräcklig om man utrycker sig milt :)
Nu finns det alla funktioner som vi känner att vi behöver.
Ta er lite tid och surfa runt på sidan och läs om våra framtidsplaner och annat här på sidan. Vi satsar nu hårt på framtiden och ställer upp i kyrkovalet 17 sept 2017, ni kan läsa om det här:
Realistpartiet i Södertälje pastorat
Jag kommer att göra ett blogginlägg varje vecka för att hålla er uppdaterade om vår ståndpunkt i lokala frågor.
På 1a sidan så finns det en flik - Nyhetsbrev,
lägg till er mejladress där så kommer ni att få våra nyheter och händelser per mejl. 
Ni kommer att kunna kommentera våra blogginlägg, bara ni håller god ton gentemot varandra.
Vi söker folk som vill engagera sig i kommuens alla stadsdelar och gärna uppdatera oss om viktiga lokalfrågor i er stadsdel. Läs mer- Kommundelar
Det går bra att egagera sig på flera olika vis - läs: Du behövs
Nu hoppas jag att många av er hör av er och är intresserade av att engagera er i ert enda renodlade lokalparti - Realistpartiet.
Med vänliga hälsningar,
Joakim Granberg
Partiledare
Vi har lediga platser för kyrkofullmäktige - Intresserad? - Kyrkovalet 2017
Läs hela inlägget »
Etiketter: nyhet

 RP delar inte ut ansvarsfrihet lättvindigt! - Se video!

Södertäljes dåliga affärer - B. Godner vs J. Granberg

Södertäljes Lokalparti Sedan 2014
Du kan rösta på RP i kommunvalet och ett annat parti till region och riksdagsvalet

Tipsa Realistpartiet Tipsa Realistpartiet
Realistpartiet arbetar för att bryta mönstret med svågerpolitik och korruption i vårt stadshus!
Vi kan ständigt läsa om skandal efter skandal i LT, det är bara en bråkdel som upptäcks och  uppmärksammas!
Det krävs ett helt omtag i stadshuset bland ansvariga politikers och tjänstemän, något som kan ske på allvar
först efter valet 2026 om RP får mer att säga till om. Hjälp oss genom att tipsa oss!
Mejl: Tips@realistpartiet.se   - Ert namn lämnas ej ut av oss!