J. Granbergs blogginlägg sedan 2017

2018

UPPDATERING 2022-01-11
Texten nedan skrevs inför kommunvalet 2018 men är lika aktuell även idag inför kommunvalet 11 september 2022 - Så läs texten & se videon, viktig information.
Ständigt lurade pensionärer Ständigt lurade pensionärer
Hej
Seniorevent i Täljehallen 17 maj 2018.
Här talade jag Joakim Granberg om hur våra pensionärer måste prioriteras bättre. Åldringsvården behöver mer kompetens och mer personal för att lyftas ur den den rådande krisen.  Se talet på video- Länk!


Finns även en version på LT.se - Länk!
Läs vårt ställningstagande här nedan: 
Tips från Coachen-
Vill man vinna valet i höst?
Lägg 8-10 miljarder på de pensionärer som har det sämst och få bort begreppet "fattigpensionär"

Enkelt - Om ca 300.000 pensionärer får 2000 kr mer i reda pengar per månaden och kommer då upp över EU fattigdomsstrecket för relativ fattigdom. Så enkelt var det...
Ca 25% av väljarna är pensionärer, varför prioriteras inte dem bättre?
Pensionärerna vill ha 8 miljarder, staten svarar - Det finns inte pengar....
9000 Afganska män vill stanna i Sverige fast de saknar skyddsskäl - BOOM - Där fanns det ca 3 miljarder direkt... och man ställer inte grupp emot grupp... pyttsan... Prioriteringar styrs efter dem som syns och hörs mest i media... Läs nedan.

Pensionärerna prioriteras bort i alla lägen!

Efter att ha tittat på SVT dokumentären om de hemlösa svenska pensionärerna i Stockholm så blir jag förbannad! 73 årig kvinna som blir rånad på telefon och pensionspengar 6 gånger på 6 månader, 67 årige Martin som sover på pendeltåg och bussar.
Detta är inga missbrukare, det är svenska pensionärer som är hemlösa på grund av att de inte får någon bostad, eller inte har råd att köpa/hyra de lägenheter som finns till buds i Stockholm.

Över 300 000 svenska pensionärer lever i relativ fattigdom, och nära 2000 är hemlösa, främst kvinnor drabbas.
Ideella organisationer ger en del mat och kläder, ibland en natt inomhus.
Många kyrkor hjälper till med soppkök och någon macka.
Medans detta pågår på vår egen bakgata så tar man ca 49 miljarder av våra skattepengar och skickar dem utomlands till ett 30 tal olika länder.
” Målet för utgiftsområde 7 Internationellt bistånd är att skapa förutsättningar för bättre levnadsvillkor för människor som lever i fattigdom och förtryck”.
Många länder som erhåller pengar från Sverige är så korrumperade att man vet inte ens vart pengarna tar vägen… troligen hamnar de i en del fall hos redan rika korrupta makthavare.
Som exempel så får Nord Korea 40 miljoner kronor av Sverige varje år...
Jag skulle vilja påstå att kvinnan som bor på pendeltågen och blir rånad så snart hon får pension lever under både fattigdom och förtryck, men prioriteras bort.
Följer man media så är det alltid dem som gapar mest som prioriteras först, grupper som är högljudda och demonstrerar för sina egna upplevda rättigheter sätts i första rummet.
Den äldre generationen är uppfostrad att ”nöja sig med det lilla”,
att inte klaga eller vara till besvär.
Det utnyttjas syniskt av våra politikers som medvetet åsidosätter våra pensionärer för att prioritera andra grupper som syns mer i media.
 
Sverige är och skall vara en humanitär stormakt, vi skall hjälpa till så gott vi kan.
Vi tog under 2015-2016 emot ca 191 000 asylsökandes, även dessa behöver bostäder,
något som det är ont om, i synnerhet i storstadsregionerna.
MEN minst 50 % av dessa 191 000 asylsökandes är ekonomiska flyktingar enligt EU kommissionens beräkningar, d.v.s folk som saknar asylskäl men vill ha vår välfärd.
- Länk till info


Även statsminister Stefan Löfven säger 7 april 2018 att de som inte har asylskäl skall utvisas-Länk!

Anders Ygeman lovade 2016 redan att de ca 80.000 personer som saknar asylskäl skall utvisas - men detta har inte skett... och kommer sannolikt heller inte att ske.

Jag ser inget fel i att man söker ett bättre liv, det borde alla har rätt till.
Problemen uppstår när våra egna beslutsfattare prioriterar en grupp före en annan.
Många säger – ”Man skall inte ställa grupper emot varandra”.
Det är ju just det våra makthavare gör,
man ställer flera grupper före sin egen befolknings pensionärer.
Man skulle krasst kunna säga att pensionärerna är dem som prioriteras minst,
kanske just för att dem väsnas minst.

Att skänka ca 49 miljarder till andra länder, och att lägga ca 70 miljarder per år på asylsökandes, och betala ut pensioner till inflyttade ålderspensionärer som inte arbetat i Sverige.
Ger i nuläget en kostnad på ca 120 miljarder per år totalt.
Vi har råd säger man – Sverige har aldrig gått bättre! Den svenska ekonomin är på topp!
Man öser ut sig klyschor medans verkligheten tuffar på en kall natt på ett pendeltåg för den hemlöse pensionären Martin, han känner sig långt ifrån prioriterad.
Jag tycker att Sverige skall var ett generöst land, vi skall hjälpa och stödja andra länder och flyktingar, men det måste väl för helskotta ta hand om våra egna äldre i första hand innan vi ger bort lingonsyltburken till grannen.
Vi ser demonstrationer och stöd för 9000 Afganska ungdomar som saknar asylskäl, att dem skall få stanna i Sverige, få bostäder och ekonomiskt stöd, men vilka demonstrerar för våra 2000 hemlösa pensionärer? Är inte dem lika viktiga? - Nu har S, V och MP tillsammans med stöd från C fått igenom ett förslag där de 9000 Afganska männen utan asylskäl skall få stanna till en grundkostnad på  ca 3 miljarder de första 3 åren,
sedan finns ingen kalkyl för vidare kostnader.  - Läs-Länk!
Vill klargöra en sak - Borgarna var INTE bättre vid sin tid vid makten!
Har alla Afganska unga män rätt till svensk välfärd och bostäder?
Varför prioriteras just denna grupp då andra skickas tillbaka?

Nu säger någon - men vi är ju rika och måste ge bistånd och hjälpa andra länder och fattiga
- JA jag säger ju det jag med! Men kanske då dra ner denna post från 120 miljarder till 110 miljarder så våra pensionärer fick sina 8-10 miljarder, det är allt jag säger!
- Prioritera dem också!


För att sätta dessa siffror i relation så måste ni förstå att det skulle kosta runt 8- 10 miljarder årligen att höja levnadsstandarden/inkomsten för våra pensionärer så att vi kunde sudda ut begreppet -
”under EU:s gräns för relativ fattigdom”.
För att jämföra ”grupp emot grupp” så skulle det räcka med att våra pensionärer fick 20 % av den satsningen räknat per person som man nu lägger på de Afganska männen. Ja ni läste rätt!
- Men ni kommer givetvis inte att få denna satsning pensionärer!
För ni är inte prioriterade, så är det bara, era röster räknar man med ändå...


En Realist anser att dem som har slitit och byggt upp detta land skall prioriteras först!
Det är ofattbart att inte alla riksdagspartier fattar detta!

Vi kan tyvärr inte hjälpa er med rikspolitiken, men som vi alla vet så är åldringsvården i Södertälje under all kritik, den kan vi hjälpa er med om ni ger oss ert förtroende.
Joakim Granberg - Se mitt tal på seniormässan - Länk!
Realistpartiet - Ditt enda lokalparti

Se programmet på SVT - LÄNK Stockholms hemlösa pensionärer!
 
Läs hela inlägget »
Etiketter: blogg
Sitter nöjd som Lasse Jansson... Sitter nöjd som Lasse Jansson...





Lasse Jansson vill sitta nöjd med allt - Han klagar på oss Realister som talar om problem som staden har!
Se även denna artikel i LT - Länk!
Lasse Jansson har gått och irriterat sig på att jag gnäller och talar om sådant som jag anser fungerar dåligt här i vår stad...

Lasse skrev en insändare i LT och kallar det för ”populistiskt gnäll” och han menar på att inget blir bättre av att jag gnäller om sådant jag ogillar- Han vill då att alla skall sitta nöjda oavsett reslutat?
Läs hans insändare här -LT

Lasse tycker att jag skall sitta nöjd och bara lyfta allt som går bra i Södertälje, och visst Lasse finns det mycket som är bra med Södertälje.
Jag är glad över att det går bra för Södertälje, att vi har stora industrier som går bra, en levande idrott och kultur i vår stad, det är kanonbra!
Men vad händer om alla ”sitter nöjda” och bara accepterar allt som de styrandes gör?
Jag vet partier som mer eller mindre har slutat att skicka in motioner (förslag) för att de anser det meningslöst, inte för att de sitter nöjda, utan för att förslagen antingen ignoreras eller omarbetas och sedan presenteras som egna.

Insändare som din Lasse kanske har för avsikt att svartmåla oss som ”populister”
Men tro mig när jag säger att det fungerar tvärtom, det gör mig ännu mera övertygad om att vi behövs!

För om inte vi som är nya och hungriga ens orkar gnälla och leta fel, vem skall då göra det?? -  Inte Jansson i alla fall...

Jag är ganska övertygad om att många människor tycker det är bra när man lyfter frågor som kommunen inte klarar av bra, men inte bara ”gnäller” – utan också presenterar åtgärder för att lösa och förbättra sådant som fungerar dåligt i dagsläget.

Realistpartiet har som ambition att ingå i den styrande majoriteten efter valet den 9e september, oavsett om det blir en höger eller vänster koalition.
Då vi helt enkelt tror att det vore bra för staden med en rejäl dos av Realism i ”glashuset”.
”För att ruska om dem som gått där i snart 100 år, det är lätt att dem blir lite trötta och behöver hjälp”.

Det finns mycket som är bra i Södertälje, men det finns också sådant som fungerar mindre bra, dessa områden kommer jag att fortsätta att tala om Lasse, det kan du räkna med!
Med vänliga hälsningar,
Joakim Granberg
Realistpartiet 

Läs hela inlägget »


Inför ett generellt tillståndskrav för systematisk penninginsamling!
- Så enkelt är det!

Det låter kanske kallt och hårt att säga att man vill förbjuda folk att tigga på våra gator, men Realismen säger att det är ett måste, vi måste och kommer att förbjuda detta, bara en tidsfråga då situationen som vanligt måste bli extrem och ohållbar innan våra makthavare vågar agera.
De senaste 5 åren så har vi sett en kraftig ökning av tiggare på våra gator och torg. Idag sitter dem i stort sett utanför varje butik, tågstation och andra platser där människor passerar. Det är främst folk från Rumänien och Bulgarien som kommer hit för att tigga.
Många bussas in till Sverige av organiserade ligor som sedan samlar in större delen av pengarna som givmilda personer skänkt till tiggarna.
Följden av detta är kåkstäder, prostitution och annan kriminalitet.
Det är människohandel där några få kriminella gör sig stora pengar och bygger palats i sina hemstäder. Se SVT - Uppdrag granskning om hur bossarna lever - länk!


En del politikers talar vackert om att man "inte kan förbjuda fattigdom" och inte förbjuda folk att tigga osv...  Man talar om åtgärder inom EU, tvinga Rumänien och Bulgarien att "ta hand om sina egna".
Man till och med skänker pengar till dessa länder via EU för att förbättra dessa människors situation, men utan resultat.
Inte sällan hamnar biståndspengar i fickorna på korrupta politikers och tjänstemän som skrattar hela vägen till banken och skrattar åt Sverige som tar emot deras oönskade på våra gator och torg.
En realist inser väldigt fort att dessa "åtgärder" inte fungerar, så länge det inte finns ett förbud så kommer våra gator att fyllas av tiggare.
Nu under sommaren 2018 så förväntas det sättas rekord i folk som kommer att bussas in till Sverige för att tigga, platser fördelas, köps och säljs mellan de kriminella bossarna som kommer att dra in miljoner denna sommar, och våra beslutsfattare bara tittar på och säger - ja men hur skall vi förbjuda detta? - Tänk på Röda korset som tigger pengar, skolklasser som tigger pengar till skolresan, en Svensk alkoholist som tigger pengar till en öl utanför bolaget osv... 
Allvarligt talat, är det deras argument emot ett nationellt förbud? Skojar dem?
Låt mig då bena ut detta:
ALLA organisationer som kyrkan, skolklasser, röda korset med flera har eller kan söka TILLSTÅND för detta!!
Hur svårt skall det vara? Är du gatumusikant? Ja men sök då tillstånd!
Den enkla lösningen är att införa ett generellt förbud emot tiggeri på våra gator och torg, sedan göra en enkel ansökningsprocess via polisen där man emot en låg avgift kan tilldelas tillstånd att bedriva penninginsamling under en tidsbegränsad period. Så, då var det löst, hur svårt var det?
Åter till alkisen utanför bolaget - som tigger pengar till öl eller cigaretter - Nu är det ju upp till var och en om man sticker till en behövande medmänniska en slant, men det är en klar skillnad mellan en person som vid något tillfälle ber folk om en slant, eller någon som etablerar en plats som sin arbetsplats och sedan sitter där dag ut i månader i sträck, den som inte förstår skillnaden gör sig medvetet korkad.

Sedan är det ju faktiskt så att människor som bor och lever i Sverige med medborgarskap eller uppehållstillstånd har rätt att söka försörjningsstöd, dem skall inte behöva tigga på våra gator och torg, även om många av våra pensionärer ofta upplever att dem skulle behöva tigga för att överleva, men det är en annan debatt...
(Länk - till inlägg om att våra pensionärer alltid prioriteras i sista hand!)


Folk som är emot tiggeriförbud romantiserar ofta situationen om den gamla musikern som trillat snett i livet, skall han/hon nu inte få be om en slant i gatuhörnet... stackars människa...
Gud vad elak du förbudsförespråkare är osv...

Man vet inte om man skall skratta eller gråta åt dessa personer, har dem varit utanför dörren de senaste 5 åren? Har dem sett hur det ser ut på våra gator och torg? Kåkstäder som medföljer, eländiga förhållanden för folk som ofta inte ens vill vara här och tigga.
Barn som blir satta i ett gatuhörn för att samla in pengar istället för att gå i skolan!
Är det så vi vill ha det?

Det går inte att önska bort dessa problem, man måste införa ett generellt rikstäckande förbud emot detta för att nå resultat. I kombination med att ställa krav via EU på länder som Bulgarien och Rumänen med flera om att dem skall ta hand om sitt eget folk, dem skall få skolgång och ett drägligt liv, annars drar vi in era EU stödpengar.
Så länge man inte gör något åt detta på allvar så kommer det att fortsättas att bussa folk till Sverige för att tigga.
Det är "Godhetsapostlarna" som vill tillåta detta som är dem onda!
Dem som skapar förutsättningar för att CEMENTERA unga människors liv i utanförskap, där enda karriärmöjligheten är att klättra på den kriminella stegen om vilka "tiggarplatser" som är bäst, och sedan i sin tur vara dem som skickar nästa generation till Sverige för att tigga...
Detta måste sättas stop för NU!
Inför generellt förbud där affärsinnehavare kan avhysa folk som satt upp en "arbetsplats" utanför deras entré, låt ordningsvakter och polis få rätten att avhysa och bötfälla folk som sysslar med yrkestiggeri.
Man måste förstå skillnaden mellan den lokala "luffaren" som frågar efter en cigg, eller en in bussad yrkestiggare som etablerar en arbetsplats på våra gator och torg.
Det mest humana är att förbjuda detta och sätta press på deras egna hemländer att skapa förutsättningar för utbildning och arbete, inte att låta dem sitta på våra gator och förnedra sig själva.
Inför ett generellt tillståndskrav för systematisk penninginsamling!
Det är Realism för mig!
Joakim Granberg - Realistpartiet

Så här tycker de övriga partierna i Södertälje - SVT Södertälje- LÄNK!
 
Läs hela inlägget »
Etiketter: blogg
Ansvarsfrihet för löften och politik Ansvarsfrihet för löften och politik



Och ingen åtalas för vallöftesbrott...
Vallöften som man vet inte går att genomföra,
då parlamentariskt stöd inte finns.
Praktiskt och ekonomiskt ogenomförbara helt enkelt, har som enda syfte att locka väljare som röstar på en ideologisk tanke, en röst på en önskedröm i bästa fall.
(Artikeln finns även i LT 2018-04-27).
Partierna som ligger långt till vänster eller höger är de mest samhällsfarliga, fick någon av dem egen majoritet och faktiskt genomförande allt som de vill och lovade så skulle vi se en systemkollaps på riktigt, inte den som det raljeras om nu.

Tyvärr så påverkas även de stora etablerade partierna av ideologiska strömningar, vi ser som exempel hur de borgliga ofta tvångsmässigt styrs av ideologin om att allt skall vara privat och säljer ut t.ex. vårdcentraler för struntsummor till folk som sedan kan lägga beslag på miljoner av våra skattemedel.

Inom socialismen så drabbas man istället av hård förda gamla kommunister som helst vill förstatliga allt, eller beskatta allt till den grad att man antingen lämnar landet, eller ansluter sig till statsapparaten. Lägg därtill inflytandet av miljöaktivister som ser till att motorvägsbyggen stoppas – (förbifart Stockholm) även om det var tillfälligt och kostade oss 170 miljoner så görs det för att tillfredsställa ens ideologiska kamrater, kostnadskonsekvensen är ointressant då "någon annan betalar" mentaliteten är djupt rotad i dessa kretsar.

Kombinationen av en – allt till alla politik, fri invandring och anti industrirörelse ger en soppa som inte är ekonomisk hållbar även med högst skatter i världen.
Lägger man dessutom i Fi som en krydda i denna soppa så får vi vad man skulle kunna kalla ”Den perfekta stormen” för att sopa ekonomiskt rent hus.


Nu kan man hävda att ytterpartierna behövs för att från sitt håll trycka på så att de stora partierna åtminstone påverkas och tvingas att ta in en del av deras idéer, åtminstone dem som är genomförbara. SD har vuxit så att de övriga partierna har tvingats att införa en mer hållbar invandringspolitik, miljöaktivisterna har tvingat oss att tänka mer hållbart, vänstern har bidragit till att få igenom en del bra reformer och kvinnorörelsen för ökad jämställdhet.
Så i sin ytterkant så kanske de behövs, så länge de inte får styra själva, eller få för stort inflytande på en sittande regering, då blir dem en systemfara.

Ingen har blivit häktad för falska vallöften
- Vilket våra politikers är väl medvetna om.
Valet kommer igen att fyllas med ideologiskt baserade löften, och när dem som vanligt till
stor del inte genomförs, så säger man – Vi fick inte stöd i riksdagen… Vi gjorde så gott vi kunde, det är de andras fel…
Jag skulle vilja påstå att felet är ert som ger löften ofta baserade på en ideologi, löften som ni vet inte går att genomföra varken ekonomiskt eller parlamentariskt. - Det är ett svek emot den egna befolkningen.

Ständigt lurade pensionärer Ständigt lurade pensionärer

Realism före ideologi är en nödvändig politisk evolution!
Ett land skall styras som ett företag, aktieägarna är medborgarna som vill ha maximal utdelning för sina skattepengar.
Sveriges medborgare vill ha bra sjukvård, skola, äldrevård och höjda pensioner som går att leva drägligt på, vi behöver inte ha ”fattigpensionärer” om rätt prioriteringar görs. - Läs om hur pensionärerna alltid prioriteras sist!
Det finns inte utrymme för fantasier och ideologiska drömmar som kostar miljarder varje år.
Pragmatisk realism är enda vägen att gå, det är den naturliga evolutionen för nästa generation politikers.
Kunskap och fakta före ideologi och fantasi, det är realism.
Realismen behöver ta mer plats även i vårt eget stadshus, om det blir så avgör ni läsare själva i kommunvalet 9e september.  - Läs mer om realism och realpolitik här!

Joakim Granberg
Realistpartiet

 

Läs hela inlägget »
Etiketter: blogg
Ofrivillig dödshjälp Ofrivillig dödshjälp


(Artikeln finns även i LT - Länk).
Det debatteras ofta om företagsklimatet
här i Södertälje, att vi ligger långt ner på rankingen,
plats 211 av landets 290 kommuner.
Annika Bröms, regionchef vid Svenskt Näringsliv, säger i ett pressmeddelande:
- Södertäljes företagsklimat är knappt godkänt, man behöver de se till att få bättre kontakt med de små och medelstora företagen.  
Att kommunerna månar om de arbetsgivare som finns på orten är a och o för trivsel.

– Det handlar bland annat om att se till att ge god service och att myndighetskontakter sker smidigt.
Det handlar inte minst om vilka attityder som kommunens egna tjänstemän och politiker har till företagande och företagare. – slut citat.

Smidigt och attityder… Jo jag tackar, läs denna berättelse från en restaurang i centrum:
Fredagen den 24 november 2017 ca 20.30 på kvällen.
Det är lönehelg, och därmed bästa helgen för krogarna som finns kvar i centrum.
Den skara av Södertäljebor som dristar sig ner till centrum för en öl och mingel blir allt mindre, men just denna kväll var bra och folk fylldes på, stämningen var på topp.
Plötsligt så slår en insatsstyrka till – 4 polisbilar blockerar alla ut/ingångar, totalt 24 myndighetspersoner stormar lokalen, allt från poliser, brandmän, kronofogden, tillståndsmyndigheten och allehanda folk med bister uppsyn.
Det blir kaos – gästerna lämnar lokalerna, folk vänder i dörren.
De 24 personerna vänder upp och ner på lokalen, river åt sig kassan och stormar in i köket.
Folk står och filmar utanför, filmen delas på Facebook och rykten sprids:
 – Är det en terrorcell på krogen? Har dem en knarkfabrik i källaren?
När övergreppet väl är över och alla gästerna lämnat krogen så står krögaren kvar i ruinen av en lönehelgsintäkt som försvann.
Resultatet av tillslaget kanske ni undrar? – En kille hade glömt att stämpla in på jobbet, så det gjorde han efter tillsägelse av 24 personer.
Ägaren har vid flertalet tillfällen begärt ut en rapport, men den hungrige tjänstemannen vägrar...
finns ju inget att rapportera, och så här får dem hålla på så mycket dem vill.
Krögaren själv säger att den ansvarige tjänstemannen har ett ont öga till just hans krog och inte kommer att ge sig förrän han hittar något att slå ner på.
Krögaren hävdar även att det finns andra krogar som ger falska tips till tjänstemannen för att just tillslag som detta skall ta död på hans krog och gynna tipsarens egen krog som då får en del av kunderna istället.
 
Är det så här vi vill att våra företagare i centrum behandlas? – NEJ!
Det går att göra smidiga och trevliga besök och ändå kontrollera allt.
Man måste inte behandla företagen som terrorister.
Man behöver inte heller medvetet komma och förstöra den kväll som är bäst på månaden.
Jag har hört att många Södertäljeföretagare i centrum vill sälja, flytta sin verksamhet till Stockholm.
Problemet är att inte många vill köpa eller satsa i vår stad under dessa förhållanden.
 
Tjänstemännen är en förlängning av våra bestämmande politikers, som måste förmedla direktiv om hur våra företag skall behandlas och vid behov granskas.
Att lägga så här stora resurser på att ödelägga en småföretagare i centrum är inte något som motverkar ”centrumdöden”, tvärtom och ett helt oacceptabelt uppförande anser jag.
En del verksamheter klagar över resursbrist, det finns uppenbarligen resurser,
bara att prioriteringarna är fel.
Må Realismen drabba stadshuset rejält i kommunalvalet 9e september!
Jag vill fylla LT med platsannonser...
Joakim Granberg
Realistpartiet
Läs hela inlägget »
Etiketter: blogg
Bild: Vadå? - Jag har inget ansvar för mina beslut... Bild: Vadå? - Jag har inget ansvar för mina beslut...


Ansvarsfrihet är punkt 1 på mötet...
( En kortare version i Länstidningen här - LT )
Om politikers med styrelseposter och politiskt tillsatta tjänstemän inte hålls ansvariga för sina handlingar, hur skall då befolkningen tolka detta?
Se mitt debattinlägg med Boel Godner på vår
YouTube kanal - Länk!

Politikers kan ”ställa till det” i stort sett hur mycket som helst utan att bestraffas!
(Hela Fullmäktigemötet 09-04-2018).
Vilka signaler sänder detta till våra medborgare?
Hur skall de känna samhörighet och ansvar för samhället?
Viljan att betala skatt och göra rätt för sig?
När de ser att politikers kan bränna våra pengar på dumheter utan att ställas till svars!
Det finns en bok som heter: 365 sätt att slösa med dina skattepengar. Boken är skriven av "slöseriombudsmannen" Martin Borgs - Länk till bok
Den boken borde alla politikers och tjänstemän läsa, den handlar om folk som sitter på stolar där dem ansvarar för våra skattepengar och ställer till det ekonomiskt…
Enda meriten dem har är rätt färg på parti nålen… Kunskap är inget som utkrävs!
Ibland tror jag att man vill sätta folk utan kunskap på en stol – Så att man i efterhand kan hävda –
Vi kan ju inte detta, så det är inte vårt fel!

Lite som: Ingela Nylund-Watz (S), ordförande i Telge bostäder, som menade på att ett visst ansvar också låg hos byggentreprenören Skanska. Hon sa till LT att Skanska borde ha förstått att det saknades kompetens hos Telge bostäder, och därmed varit Telge behjälpliga på ett annat sätt.
Länk LT Tomas Karlsson dömmer ut Telge bostäder.
Vad menar hon där? – Att Skanska skall ringa i varningsklockan när man fått betalt 242 miljoner mer än planerat för renoveringen i Fornhöjden? Här förklarar Ingela Nylund- Watz att hon tycker Skanska borde ha hjälp dem...  LT - Vi är inte ansvariga...  ( Ansvarsfrihet då?)
”News Flash” – Skanska fattade snabbt att det saknades kompetens hos Telge!
Dem hade fakturerat en miljard till om ingen tillslut satt stop för detta!
Telges förra VD Eva Nygren hade TYDLIGA instruktioner om att om man drar över EN miljon i budget så skall styrelsen informeras – Staffan Norberg (V) som sitter i styrelsen säger att han inte fått någon information.
Han har dessutom krävt att situationen skall utredas och han utesluter inte att brott har begåtts - Läs LT Norberg (V) misstänker brott bakom fornbackens nota
När Staffan Norberg krävde utredning så höll samarbetet med S på att rasa...  Boel Godner var förbannad på Staffan - Läs SVT - Majoritetssamarbetet i gungning

S ville inte ha någon utredning, så vilka visste då om detta pågående haveri utan att ringa i varningsklockan? Kände Godner till situationen? Enligt intervju i SVT så var hon inte informerad...  SVT intervju Godner
Jag har ställt en interpellation till Boel Godner där jag undrar över hur hon inte kunnat vara informerad om en pågående affär som skenat iväg med nära en kvarts miljard...
Läs interpellationen som heter Ansvarsfråga - LÄNK
Vem godkänner fakturorna? Vem betalar ut pengarna? – Ställs dem ansvariga?
NEJ såklart inte… Eva Nygren knallar lugnt vidare till ett nytt topp jobb som VD för Stockholms hem, och Ingela Nylund-Watz sitter lugnt kvar som ordförande för Telge och som politiker.
Hon skyller på Eva Nygren och erkänner de saknat kompetens, men att det nu skall åtgärdas…
Jaha, får vi pengarna tillbaka då?

En grundkurs i GOOGLE! – Borde vara ett minimikrav för att bli satt på en stol med ansvar för hantering av våra skattepengar!
Ibland undrar man om en del politikers inte kan Googla?
När moderaternas Filippa Reinfeldt var ansvarig för Stockholms landsting köptes stödstrumpor av Onemed för 6.000kr paret, en snabb Googling hade visat att hon kunnat köpa dem för 89 kr paret på kronans apotek och därmed sparat några hundra miljoner.
( Okej medicinskt utprövade kostar några spänn mer, men inte ens nära 6000kr)
Likaså hur nya karolinskas upphandling har skötts… 1,2 miljoner kr för en dörr? 100 000 kr för en hylla?
Givetvis så är detta ett problem inom ALLA partier när dem sitter på maktstolar utan relevant kunskap!
Före 1976 så kunde politikers och tjänstemän åtalas och även hamna i fängelse vid grov försummelse, åtminstone få sparken, idag byter dem oftast bara stol, ibland sätts dem på en ny stol de har noll koll på…

Folket har rätt att kräva ansvar av sina politikers, det är det minsta man kan begära!
Politikers skulle dessutom skärpa sig och tänka till ett varv extra innan de klubbade ekonomiska beslut om de visste att det kan få konsekvenser.
I ett samhälle där besluten är baserade på kunskap och pragmatiskt - Realism istället för politiskt ideologi så skulle vi se mindre av slöseri med våra gemensamma pengar, det är en sak som är säker!
Detta är något som jag vill bidra till här i vårt Södertälje.
Läs gärna vårt inlägg - Södertälje inköp bör granskas!
Därför så hoppas jag att Södertäljeborna röstar in fler Realister i kommunalvalet 9e september 2018.
Undersökning - Tycker du att ansvaret för politikers/politiskt tillsatta tjänstemän bör återgå till en skarpare lagstiftning? 
 
Läs hela inlägget »