J. Granbergs blogginlägg sedan 2017

2021 > 11

Ett bra förslag är alltid ett bra förslag, oavsett vem som lägger det!  Även i LT

I kommunfullmäktige 8/11 debatterades obesvarade motioner, majoriteten besvärar sig inte med att besvara oppositionens motioner (förslag) i tid, eller alls.
Av 45 obesvarade var 17 från Realistpartiet.

Realistpartiet har en idé om varför det är så, vi lägger så bra förslag att man har svårt att hitta på formuleraringar till att säga nej, så man låter dem ligga tills man själva hunnit genomföra liknande åtgärder, det tar dem 5–6 år, så nu är man i färd med att besvara de motioner vi la 2015/16 och säga nej, eller att man redan gjort det.

Majoriteten säger nämligen nej till 100% av alla förslag som kommer ifrån RP och övrig opposition av ren princip, oavsett hur bra förslagen är och oavsett om dem är bra för kommunen och medborgarna, man vill inte ge oss ett enda rätt helt enkelt.

Vi föreslog under 2014 - 2016 - Gratis WIFI i centrum, 2 timmars gratis P- tid i centrum, belysning i en central hundrastgård, lärare i vissa förskolor måste kunna bättre svenska, se över byggkostnaderna inom koncernen.
Allt är idag 5–6 år senare delvis genomfört, men inte En enda av våra motioner har beviljats/godkänts av majoriteten…

Jag vill uppdatera er Södertäljebor om vad vi har föreslagit de senaste åren och vad som finns i vår budget som debatteras i fullmäktige 29 nov.
RP har läst majoritetens nya budget, vi ställer oss bakom alla satsningar, men...

Realistpartiet har budgeterat EXTRA för:
En tryggare skola för lärare och elever genom anställning av minst 20 trygghetsvärdar som fördelas på våra skolor. Anställning av minst 10 fler skolkuratorer för att bekämpa psykisk ohälsa samt återupprättande av de finska klasserna. Etablering av ett brottsförebyggande råd med installation av trygghetshubbar, utökad extern visselblåsarfunktion.
Arbetsmarknadsåtgärder – ”startskottet” för att skapa arbeten och stödja våra småföretagare.
Seniorsatsning för att minska ensamheten bland våra äldre.

Vi har projekteringsbudget för:
Att hålla idrottsplanerna öppna även vintermånaderna och anlägga utomhuspooler i Eklundsnäsområdet. Ytterligare en isyta intill Scaniarinken, bygga till omklädes rum i anslutning till Scaniarinken så dam idrotten och våra unga får värdiga ytor att byta om i, samt ett P hus i området. Motocross sporten behöver en ny bana.
En turism och publikfriande satsning är vår triangel av kul, vi vill anlägga en linbana från Södertälje centrum till Torekällberget, återinföra 1800 tals veckan och installera Södertälje Walk of Fame längs med det nya stråket som anläggs intill kanalen från KTH till centrala Södertälje.

Skatteåterbäring - Södertäljeborna får del av coronastödet som finns kvar i kassan, vi sänker tillfälligt kommunalskatten tre år, pensionär/arbetare får 500-1000kr per år extra som bonus.
Inga stora pengar, men vi sänder en signal – Vi tror på Södertäljeborna och framtiden!

Hur Realistpartiet finansierar satsningarna kan ni läsa om i vår budget som ligger längst ned på denna sida.
För er kloka som inte vill vänta minst 5 år på att våra förslag kanske, eventuellt delvis blir verklighet tar istället den snabbare vägen och ser till att lokalpartiet blir stora i kommunvalet 11 september 2022, vi är övertygade om att minst 1 på 10 är realist, det kan räcka gott!

När Realistpartiet ingår i en styrande majoritet så kommer vi att lyssna på alla bra förslag, oavsett vem som lägger dem, det är realistiskt!

Joakim Granberg
Realistpartiet, ditt lokalparti
Läs hela inlägget »