Realistpartiets UngdomsFörbund - RUF

Välkomna till RUF
Mitt namn är Ramona Grönberg och är ordförande för RUF – Realistpartiets Ungdomsförbund.
Jag sitter även som ersättare i Miljönämnden.

Jag är en framåt, social och drivande kvinna. Är nu 28 år, och har precis börjat engagerat mig mer inom politik, då jag vill vara med att påverka vår stad och kommun till ett blomstrande samhälle.
Tidigare har jag arbetserfarenheter inom butik, restaurang, lokalvård, stuveri, natur, djurhållning, personalansvar, pardans, florist etc.
Brinner för att engagera mig och att lära mig om nya ting, inget hinder är för stort man ska bara veta hur man tar sig över de.
Vilja, envishet och drivkraft är en stark personlighet hos mig.

Allt från att lusläsa en bok till att odla ett frö för att se de växa.
Har väldigt bred intresse fauna, tex Historia, Dans, Pyssel, Motorfordon, Odling, Teknik etc.

Vi fokuserar på våra Ungdomar i vår kommun och vill att just DU ska vara med och bestämma i DIN stad.
Så glöm inte att bli medlem i ungdomsförbundet
och följ oss på Facebook.  Länk till RUF.
Vid frågor och förslag kontakta mig: ramona@realistpartiet.se
Medlemskort för ungdomar mellan 15-25 år kostar 50kr
Kortet är i hårdplats som ett kreditkort och med er signatur på baksidan. Du Swishar 50kr till 1230637751 och skickar sedan ett sms till 0767698881 med ditt namn och postadress så skickas medlemskortet hem till dig med post.
Det kommer även att stå RUF på de nya korten enbart för ungdomsförbundet!
Spana även in vår butik - Länk!
 

RPO Styrelse - Björn, Aina och Ralph

RealistpartietsPensionärs
Organisation - RPO

Välkomna till RPO
Jag heter Aina Andersson och är ordförande för RPO-
Realistpartiets pensionärsorganisation

Jag är en glad och positiv dam som nyss fyllt 60 år och finns med som nr 11 i listan på Realistpartiets valsedel. Jag bor och är uppväxt i Södertälje kommun, har även under ett antal år varit bosatt i Järna och även vistats mycket i närområdena omkring Södertälje. Man kan säga att jag känner till Södertälje kommun och dess kommundelar, samt kommunens utveckling ganska bra. Jag har gått i söndagsskola, är konfirmerad och är medlem i Svenska kyrkan m.m. Mitt första arbete var på Oxbackshemmet (ålderdomshemmet). Jag har efter det även arbetat inom både långvård, hemtjänst, flera olika ålderdomshem, i detaljhandeln, som värdegranskerska och som IT-ansvarig/administratör i en ideell förening. Jag har alltså många arbetsår och en bred arbetslivserfarenhet bakom mig. Mina intressen är djur, natur, dans, musik och jag är amatörkonstnär (målar tavlor m.m.).
Erfarenheterna jag har från mina arbetsår inom vården och kontakter jag har och har haft till vården har gjort att jag vill engagera mig och hjälpa de äldre i vår kommun till en bättre vård med mer livskvalitet. Jag tyckte om att arbeta inom åldringsvården, och det berodde på att på den tiden så hade vi tid och möjlighet att utföra vårt arbete med både tid (det var inte så stressigt) och kvalitet och det innebar en god omvårdnad.
Jag tycker att det är så orättvist att man ska arbeta ett helt arbetsliv och sedan inte kunna leva på sin pension. Att våra pensionärer inte har råd till mat, kläder, tandvård eller sjukhusvård när man har bidragit till att bygga upp vår välfärd är ju fruktansvärt. Att sen betala dyrt för hemtjänst och endast få de korta och fattiga stunder av kontakt och hjälp av en vårdpersonal som är näst intill ihjäl stressade på grund av att det inte finns pengar till vården? Det är inte realistiskt.
Hoppas att ni hör av er till mig för synpunkter och önskemål angående förbättringar för er seniorer och er situation inom Södertälje kommun, jag finns tillgänglig på e-post: aina@realistpartiet.se.

Att försöka få till en förändring och göra er röst hörd i Kommunfullmäktige, vill jag och mina kollegor:
Ralph Andersson och Björn Eriksson i rådet för Realistpartiets Pensionärs Organisation. ( Bild till vänster)
Vi sitter alla tre i  partistyrelsen -
Se alla oss samt även Björn och Ralph här - Styrelsen-Kontakt!
Björn Eriksson är dessutom ledamot i äldreomsorgsnämnden.
Vill ni träffa oss personligen?
Om ni är några stycken i en grupp eller förening som vill bjuda in oss för samtal så är vi öppna för det, vi vill träffa så många som möjligt av er och höra vad ni tycker och vill förändra. 
Mvh Aina Andersson

Läs gärna vårt inlägg om att -Pensionärerna prioriteras bort-Länk
Titta på Granbergs tal om hur seniorerna prioriteras bort - VIDEO
Medlemskort för seniorer är 50kr och dessa hittar ni under:
Stöd RP