Går Boels "nolltolerans" vid 3 eller fler anmälningar för sexuella trakasserier?

Hur många kvinnor är S, V, MP, och C villiga att offra för makten?

Klicka på bilden ovan för att se intervjun

Boel Godner säger (11 nov 2022) i SVT att hon har nolltolerans mot sexuella trakasserier i stadshuset, samtidigt har hon stort förtroende för David Winerdal som nu för andra gången är anklagad för olämpligt uppförande mot kvinnliga kollegor.

Går det ihop? Nej - Makten bygger nu på att spinna lögner, förvirra och flytta fokus!
Boel spinner i media att anklagelserna mot David är ett gammalt (2019) och utagerat ärende och har inledningsvist fått det att låta som att KD visste om detta, hon säger vidare att eftersom KD placerat David högst på sin lista inför valet så måste ju ärendet vara utagerat ifrån KD:s sida.

Men i intervju med DN (19/11 2022) säger Boel samtidigt att hon inte har ansvar att informera KD om incidenterna 2019. Man ska förstå att Boel redan 2019 var beroende av David Winerdal för att behålla sin maktposition, ärendet tystades ner! Varken Boel eller David ville detta skulle nå media eller KD:s ledning. Så hur kan det då vara utagerat?
Se intervju i DN nedan som PDF

Urklipp ovan ur DN artikeln 19 november 2022
Urklipp ovan ur DN artikeln 19 november 2022

När en ny anmälan mot David kom in september 2022 så lyckades David och Boel få medias fokus att gå ifrån anmälan om upprepande sexuella ofredanden till att handla om att David inte ville samarbeta med SD. Fokus flyttas till att det är ”synd om David” som nu känner sig hotad och felbehandlad av KD:s styrelse om enhälligt röstade för att utesluta honom på grund av hans olämpliga uppförande emot kvinnor i sin närhet, inget annat!
De flesta missar helt att detta är 2a gången David Winerdal anmäls av kvinnor i stadshuset, än idag så ser jag ingen journalist ställa den självklara frågan:
Boel du visste ju om anklagelserna redan 2019 och hade samtal med David om detta, nu händer det igen utan konsekvens...
Är därmed din "nolltolerans" framflyttad till 3e gången David anmäls för sexuellt ofredande?

Historik:
2019/2020 – 2 Tjänstekvinnor anmäler David Winerdal internt!

Boel Godner har då enligt intervjun i SVT 11/11–2022 haft ett allvarligt samtal med David där hon förklarar att han inte kan ”närma sig kvinnor på det där sättet”.
David lovar då att upphöra med sin ”slängiga jargong” med sexuella anspelningar.
David möter inga riktiga konsekvenser, han flyttar då sin fokus från tjänstekvinnorna till 2 andra kvinnor som står i beroendeställning till honom. I synnerhet en kvinna får under de kommande 3 åren utstå svåra övertramp och sexuellt ofredande av avskyvärda mått!

2021 - Ytterligare en hög politiker anmäls!

Ytterligare en till högt uppsatt manlig politiker som nu ingår centralt i Boels styre
blir anmäld av en kvinnlig kollega i stadshuset för olämpligt uppträdande/oönskad uppmärksamhet – Den mannen med öknamnet "bläckfisken" blir uppläxad av stadsdirektören Rickard Sundbom och sedan är det bra med det, inga konsekvenser där heller.

September 2022 så orkar inte Davids nya offer längre

Klicka på bilden ovan för att se hela intervjun med David

September 2022 så orkar inte Davids nya offer längre, KD styrelse informeras av offren och det blir ett personalärende, en polisanmälan upprättas och David sparkas som gruppledare.
Det är orsaken till att han sparkas, inget annat!
Hade arbetsmiljöincidenten 2019 med David Winerdal hanterats enligt de av Södertälje kommun antagna principer för systematiskt arbetsmiljöarbete så hade övergreppen sannolikt inte fortsatt, med riktiga åtgärder redan 2019 så hade möjligen även den andra mannen ("Bläckfisken") tänkt sig för innan också han uppträtt olämpligt mot kvinnliga kollegor.
Kommunledningens bristfälliga hantering har sannolikt lett till nya övergrepp och borde nu anmälas till arbetsmiljöverket då de lagstadgade rutinerna som finns inte har följts i syfte att tysta ned/dölja händelserna på grund av egenintresse.

Dubbelmoralens mästare - Södertäljes Socialdemokrater

Skulle kunna rabbla upp en massa exempel på dubbelmoral som jag upplevt under de senast 8 åren under S, C, och MP ledningen. - Men detta slår nån form av rekord!
I ren panik har man här alltså 24 oktober 2022 uppdaterat sin hemsida och förklarar att man har nolltolerans emot sexuella trakasserier och sexism...
Samtidigt som man har 2 högt uppsatta män - David Winderdal och "Bläckfisken" i sitt eget maktunderlag utan att göra några som helst åtgärder trots att man VET om allt!
Man uppmanar till och med männens offer och andra att om de har något att berätta så mejla socialdemokraterna på: metoo@socialdemokraterna.se - Vad skulle det leda till menar dem på?
Kan dem inte ens hantera det som sker öppet inför hela Södertälje så lär de inte hantera det som är dolt heller....  Men männens offer kan ju mejla in och se vad som (inte) sker...

Gå till deras hemsida och läs mer genom att klicka på bilden ovan.

Personaldirektör Johan Lefverström:

Är det rimligt att vi har en situation i stadshuset där de utsatta kvinnorna har att välja på att säga upp sig, eller möta sina förövare på arbetsplatsen?

David Winerdal bör vara avstängd/uppmanas att ta ”time out” under pågående polisutredning då det oavsett juridiskt utslag är klart fastställt av Boel själv att karln uppträder olämpligt mot kvinnor sedan 2019!

Hur många fler kvinnor är Boel Godner (S), Linda Sjögren (V), Hanna Klingborg (MP) och Nina Wallin (C) och Martin Ahlman villiga att offra för makten? 
Minns er under #Metoo! – Vart är ni nu?

Joakim Granberg
Realistpartiet
P.s

Jag MÅSTE bara kommentera detta uttalande av Boel Godner i interjun med DN publicerad 19 november 2022 - Se nedan:

Boels maktkupp i kommunfullmäktige 17 Oktober:
Kände medlidande med Alexander Rosenberg (M) den kvällen!

Klipp ur DN artikeln 19 November 2022
Klipp ur DN artikeln 19 November 2022

Hade Boel på riktigt känt medlidande och haft några som helst tankar på Alexanders välmående så fanns det flera tillfällen under dagen att förklara läget för Alexander att han inte skulle få posten som kommunstyrelsens ordförande!
Det visste Boel några dagar innan denna kväll. Men hon VALDE att hålla tyst och slänga det i ansiktet i sista stund på Alexander och alla oss andra som satt i lokalen med en illussion om att det skulle ske ett maktskifte. En ren chock för Alexander och flera av oss övriga.

Jag satt själv på 1a parkett och såg skådespelet utspelas framför mina ögon, Boel såg inte ett dugg bedrövad eller medlidande ut av sitiationen, tvärtom så såg hon väldigt nöjd ut!
En annan som också njöt och pöste runt förnöjsam i lokalen den kvällen var "Bläckfisken"...

Så Grattis Boel och lycka till med styret tillsammans med ditt härliga gäng av svartbältare i dubbelmoral och män som möjligen lider av "Vikingasjukan" ?
Mvh Jocke Granberg

P.s Läs mer om "Vikingasjukan" och sexuella trakasserier här - Expressen!

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln