Att omyndigförklara en kommunledning

Ironisk bild utan personkoppling :) Ironisk bild utan personkoppling :)
Att omyndigförklara en kommunledning
kan vi tyvärr inte göra juridiskt även om staden skulle må bra av om en ”god man - funktion” tog över driften av kommunens verksamheter och ekonomiska transaktioner - för så illa är det!

Realistpartiet har under 7 år i stadshuset bevittnat den ena galenskapen efter den andra, vi har förgäves polisanmält missbruk av våra skattepengar vid ett par tillfällen, fornhöjdsskandalen där Skanska tog för sig av kommunkassan ca 250 miljoner över budget - Vi polisanmälde ärendet - Länk LT, garagebygget bakom stadshuset där 20 miljoner utöver budget försvann till Peab utan konsekvenser för varken dem eller ansvariga i stadshuset, eller jo…en fick ju en miljon för att säga upp sig! Läs-LT
Även vi skrev en insändare om skandalen - LÄNK

”Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annorlunda resultat” Albert Einstein.

Skanska och Peab ges fortsatt förtroende och tackar genom att fortsatt leverera på samma för staden destruktiva nivå, ”Stockholmsberget” blev Telgebostäder dyraste bostadsbygge, nu är hyrorna så höga att nästan ingen vill hyra de större lägenheterna.
Peab får i uppdrag att bygga inom kanaltorgsprojektet och fakturerar så vilt utan underlag att till och med kommunen reagerar och stoppar sina betalningar och anlitar jurister. - I tidningen Byggnorden: Läs hela artikeln - Länk
Citat:
Underentreprenörer i flera led utan information till kommunen i strid mot avtal, Kompletteringar i den ekonomiska redovisningen uteblir och Peab har inte lämnat någon godtagbar förklaring. 
Men det stannar tyvärr inte här, inkompetensen genomsyrar många av våra verksamheter, i LT kunde vi läsa om hur folk kör omkring i våra kommunbilar utan körkort och kvaddar dem - Länk , och den andra stjärnan som säljer våra kommunbilar för vrakpriser till kompisar så dem kan sälja dem vidare och tjäna pengar på skattebetalarnas bekostnad. Läs om dessa affärer här - Länk
Både dessa händelser hade kunnat undvikas om kommunen helt enkelt följt lagen och haft de kontrollfunktioner som man ska ha.
Kommer kommunen att polisanmäla händelserna eller måste vi som vanligt göra det?
Uppdatering 2021-09-08 - Kommunen har nu äntligen polisanmält bedragaren - LT

Uppdatering 2021-09-16 - Bilhärvan rör sig om miljoner som skattebetalarna förlorat - LT
Vore jag (JG) kommunstyrelsens ordförande så skulle jag ge nya stadsdirektören Stefan Hollmark i uppdrag att lyfta på varje sten och gå igenom alla våra avdelningar och se till att det införs och efterlevs kontrollfunktioner så att liknande pinsamheter inte uppstår igen.

MEN -Tyvärr så har vi ”småpåvar” som suttit allt för länge på sina stolar och styr sina avdelningar utan kontroller och insyn, det hjälper knappast att ens tipsa om deras haverier då man gärna inte vill röra om i så gamla skrivbordslådor då de kan innehålla skit som hamnar lite var stans ifall de öppnas, i synnerhet med 1 år kvar till valet så vill man inte peta i fler potentiella skandaler.

Realistpartiet har föreslagit åtgärder som extern visselblåsarfunktion där man tipsar om problem anonymt – Vi fick svaret NEJ! - Tack och lov så kommer det ett lagkrav på dessa funktioner i juli 2022
Läs mer om detta här- LÄNK

Vi har även föreslagit en styrgrupp – Ekonomi och Företagsnämnden som med kunnigt folk lägger sig som ett paraply med kontrollfunktioner över kommunens samtliga verksamheter och i princip slår ut alla möjligheter till avtal utan upphandlingar, dåliga fastighetsförsäljningar, maktmissbruk och skumma affärer i allmänhet.
- Detta förslag kan ni läsa om här - LÄNK

Att man inte lär sig ifrån kommunens sida, och framförallt inte vill lära sig är enbart det underlag för ett ”omyndigförklarande”, om inte juridiskt, så förhoppningsvis av väljarna i kommunvalet 11 september 2022.

För man undrar ju på riktigt när folket i kommunen skall få nog?

Gör dig själv en tjänst, rösta realistiskt i kommunvalet 11 septemberg 2022


Joakim Granberg
Partiledare
Lars-Göran Jonsson
Vice ordförande
Realistpartiet

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Senaste inläggen

Länkar

-

Etikettmoln