Att bygga en "halmgubbe"

Vi skrev en insändare i LT 20 feb 2021 om att vi var posetiva till nybyggnation kring marenplan och Torekällberg - Se här: LT

På vår debattartikel så gjorde Johan Lundberg en egen tolkning av min insändare och hittade på en massa saker för att sedan angripa mig med påståenden som han själv har hittat på.... Läs hans insändare här: 1 mars 2021 i LT
Läs mitt svar nedan:

Oseriöst att bygga ”halmgubbar” i debatten

Replik på Johan Lundbergs insändare om att jag drar alla unga/gamla över en kam gällande nybyggnation i staden.
Att bygga en halmgubbe kallas det inom politiken när man förvränger någons uppfattning/text och hittar på en ståndpunkt hos måltavlan som i detta fall är jag, och sedan attackerar man måltavlan med uppgifter som man själv har hittat på… En mycket oseriös retorik som ibland används.
Oseriöst att inte påpeka detta faktafel kan jag tycka – Johan skriver i sin insändare:
Citat: Att dela in människor i fack, där man tror sig veta hur de tänker och därmed dra alla över en kam, är trångsynt, vilket jag hoppas inte gäller flertalet av våra folkvalda politiker.
Granberg verkar räkna med att äldre människor inte vill ha några förändringar och att de tycker att allt var bättre förr. Vidare verkar du räkna med att yngre mest rycker på axlarna åt stadsutvecklingen.
Låt mig tvivla, man bör nog ha lite högre tankar om våra äldre och yngre. Slut citat.
-Jag önskar upplysa Johan Lundberg i grundläggande ord och läsförståelse…

Det jag skrev var:
NÅGRA ur FRÄMST den äldre befolkningen är emot nybyggnation och vill helst ha det som förr – Några är ett ord som har betydelsen: Ett förhållandevist litet antal. Kombinerat med FRÄMST så blir det ytterligare en reducering, jag skriver med andra ord att det är en liten grupp ur främst den äldre befolkningen som står för de ca 40 negativa insändarna till nybyggnation kring maren plan.
De yngre negativa rösterna lyser med sin frånvaro, så jag drog slutsatsen att det inte var ett så stort motstånd emot nybyggnation bland de yngre.
Hur Johan fick den texten till att öka från 1% till 100%, ifrån några till plötsligt ALLA är en klassisk ”halmgubbe”. Han ökade på mitt påstående med 99%, det är inte seriöst!
Skall du tas på allvar i debatten Johan så håll dig till fakta framöver och måla inte på andra dina falska påståenden.
Jag som Realist vill alltid hålla mig till fakta, och inget i mitt tidigare påstående var falskt.
I övrigt så är din insändare väldigt diffus… Någon måste betala men den som betalar skall bygga som några andra önskar, fast det står inte riktigt vad du vill bygga, något som smälter in?
Då är vi tillbaka till verkligheten – Det är inte kommunen som skall betala och bygga, då måste det vara någon annan, och då måste det finnas en framtida lönsamhet, annars står vi kvar med ”Mc Donalds tomten” i många år framöver.
Blir så less att behöva slösa min tid på att besvara nonsens, men upplevde det som ett övertramp att pådyvla mig åsikter/uppgifter som jag aldrig uttryckt.
Joakim Granberg (RP)
Partiledare

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln