Soldalaskolan - Ingen rök utan eld...

Soldalaskolan Soldalaskolan
Uppdatering 2021-08-14 - Rektorn har nu fått sluta!
Soldalaskolan – Ingen rök utan eld!
Efter att ha tagit del av informationen i LT och varit i kontakt med föräldrar till elever på Soldalaskolan så måste vi lägga oss i debatten.

(LT 22 Juli - Rektorn fryser ut enskilda och ägnar sig åt härskarteknik - Hård kritik mot rektorn.)

Ingen rök utan eld är en gammalt men träffande ordspråk, som realister så inser vi att rektorn Soledad Garcia Garcia är roten till missnöjet på skolan.
Hon är troligen inte van med vår MBL – Medbestämmande lag, som oftast respekteras på våra arbetsplatser, och i synnerhet inom skolväsendet.
Soledad Garcia Garcia har kommit in som en befälhavare och tagit impopulära beslut utan att förankra det med sin personal.  Många beskriver hennes ledarstil som närmast diktatoriskt.

Soledad har gjort klart att det är hon som bestämmer och fryst ut dem som inte accepterat hennes beslut, inte lyssnat på varken lärare, elever och föräldrar.
En sådan ledarstil går sällan hem på någon arbetsplats, och uppenbarligen inte heller på hennes tidigare arbetsplatser som Säbyskolan i Rönninge/Salem och nu senast på Raul Wallenberg skolan i Bromma där hon fick lämna arbetet efter 8 månader på grund av missnöje.
Där förstår man inte varför Södertäljes förvaltning inte ens frågade efter referenser, man har kunnat klargöra hennes ledarstil och att den inte går hem bland varken lärare, elever och föräldrar.
Det har även framkommit att förvaltningschefen Jenny Stanser är god vän med Soledad
Garcia Garcia, vilket kan förklara varför värvningen sker utan kontroll av referenser, samt att Monica Sonde som är chef för kommunens skolenhet känner sig manad att backa upp sin kollega Jenny Stanser.
Vilket i sin tur leder till att utbildningsnämndens ordförande Elof Hansjons känner sig tvungen att backa upp sin förvaltning och hävda att man har fullt förtroende för Soledad Garcia Garcia.
Flera fel leder inte till något rätt…
Soldalaskolan har länge varit en av Södertäljes bästa skolor när Kerstin Björkling var rektor.
Trivseln bland personalen var hög och medarbetarna gjordes delaktiga i besluten.

Uppfattningen bland många föräldrar/personal är att Soledad Garcia Garcia på några månader i stor utsträckning har förstört Soldalaskolans verksamhet.
Bland det första hon gjorde var att göra sig av med den biträdande rektorn Carina Bodin Fröidstedt som representerade en del av den gamla ledarstilen som Soledad ville göra sig av med.
Soledad har även agerat oprofessionellt i kontakt med sin personal, skällt ut dem offentligt och förnedrat både personal och föräldrar inför andra på möten.
Summa summarum - Det är naturligtvis ingen tillfällighet att 29 medarbetare säger upp sig inom loppet av några månader, det är ingen tillfällighet att elever, lärare och föräldrar är missnöjda med Soledad Garcia Garcia.
Det som däremot är mycket märkligt är att Elof Hansjons och Södertäljes skolförvaltning ställer sig bakom en rektor som uppenbarligen inte gör sitt jobb på ett sätt som gynnar Soldalaskolans elever.

Det talas nu om strejk bland föräldrarna, att om man inte byter ut rektorn så kommer man inte skicka sina barn till skolan när höstterminen startar.
Lyssnar man inte på föräldrarna, lärarna och eleverna så är man helt fel ute och tappat sin främsta uppgift som utbildningsansvarig anser vi.

Skolpersonalens trivsel och utbildningen av våra ungdomar skall gå före prestige och kompis jäv, se nu till att byt ut rektorn Soledad Garcia Garcia omgående, det anser vi är den mest realistiska lösningen.
Simon Isso
Ledamot i Utbildningsnämnden för Realistpartiet
Joakim Granberg
Partiledare , Realistpartiet

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln