Nya Majoriteten spräcker M+L+RP samarbete! - Att härska och söndra!

Majoriteten: MP-C-S-KD Majoriteten: MP-C-S-KD

Samarbetet M - L - RP hävdes av nya majoriteten genom noga planerade regeländringar!
- RP slår tillbaka genom att gå ihop med SD och bjuda in V.


Uppgörelsen mellan L, M och RP upphävdes av nya majoriteten då man fråntog RP ordinarie plats i koncernstyrelsen genom en regeländring att samma parti/person skall vara ordinarie i både KS och koncernstyrelsen.

Därmed så fråntog majoriteten RP den enda tunga ordinarie posten som vi har fått i uppgörelsen med L och M.

Att härska och söndra!
Nya majoritet: MP, C, S och KD har nämligen för avsikt att bygga en långsiktig maktplattform.
Man tror sig att dessa 4 partier kan med sin klara majoritet på 35 mandat emot oppositionens 30 bygga en maktstruktur som skall vara många år framöver.
Ett led i byggande av den nya maktstrukturen är att söndra och försvaga den splittrade oppositionen. - Att dela upp oppositionen i 3 block för att säkra att det egentligen inte finns någon fungerande opposition är ett steg i riktningen emot en långsiktig MP,C,S och KD maktstruktur.

Hur går den nya majoriteten då tillväga för att söndra?
För att försvaga den befintliga oppositionen så ser man över regelverket - Hur kan man ställa till det för den spillra av opposition som finns kvar? - Någon får en snilleblixt: Vi ändrar reglerna och VI bestämmer hur oppositionen måste fördela sina stolar i kommunstyrelse och Telgekoncernen!
- JA jublar de övriga i denna brokiga skara av plötsliga vänner!

Men verkar inte det konstigt säger någon med samvete?
- För i ärlighetens namn om dessa nya regler hade gällt innan så hade som exempel inte Tage Gripenstam (C)  haft en ersättarplats i Telgekoncernen under mandatperioden 2014-2018, och med dessa nya regler hade inte heller David Winerdal haft en ersättarplats i kommunstyrelsen och således inte varit arvoderad till halvtid och kunnat driva sitt parti framåt till den framgång som han nu nått.
Äh - Svarar någon, det är ju VI, den nya majoriteten som bestämmer nu!
Så vad mer kan vi ställa till med för oppositionen? Begränsa deras rätt till tjänster kanske?

Ja vad den nya majoriteten hittar på här näst för att härska och söndra återstår att se när dem väl behagar lämna besked och kommunicera med partierna i den nuvarande oppositionen.

Moral och konsekvens

Med facit i handen - när man sett hur C och KD kampanjat med Alliansen och senast några veckor innan valet bedyrat väljarna att Alliansen står enad - Se LT - Alliansen i enad front!
Hur KD har nyttjat Seyfo för att plocka röster av S - Senast 24e aug, 6 veckor innan valet så sa David Winderdal detta om Boel Godner - Citat av David: Vår fråga till Socialdemokraterna är varför de inte kan vara seriösa för en gångs skull? och sluta att spela på människors känslor i en så viktig fråga. Se LT 24e aug.

För att sedan några veckor senare i ett nafs och utan att skämmas går C och KD över till
S och MP för att stolarna/makten hägrar!


Ett annat exempel är hur man sett S kämpat emot LOV under flera år, men direkt efter valet låter KD och C återinföra det igen, även om det blir under nytt namn - Kalla det var du vill Godner, men fler privata aktörer är fler privata aktörer helt enkelt... Ett mini LOV, det är ett LOV det med...
-Allt för att S skall få behålla makten!  Se LT: S öppnar för privata aktörer!

Nu när man har facit i hand…  - När man nu lärt sig hur spelet fungerar och inga skrupler eller politik får stå i vägen för makten så har jag inga som helst betänkligheter över att genom valtekniskt samarbete med SD eller V ta så många stolar som möjligt för vårt parti, detta har inte längre något med politik eller värderingar att göra – Utan det är som både Tage och David sagt själva i LT
– Det handlar om att ta så mkt plats som möjligt för sitt parti så man kan vara med och påverka och införa delar av sig egen politik senare!
Just så – Pragmatiskt arbetsfördelning… I Vilken fördelningsteknisk samverkan får RP mest att säga till om? – Svar: Jo just denna som vi nu valt att ingå i!
– Så enkelt kan det vara, att lägga några andra värderingar i detta beslut är bara larvigt!

För er som inte vet vad detta innebär, se nedan:
(Valteknisk samverkan innebär att man gör en tillfällig ”kartell” och delar upp de stolar som gruppen får/tar, sedan skiljs man åt igen och partierna arbetar som vanligt med sin egen politik från 1 jan 2019, sammanslagningen är inte politisk utan teknisk och tillfällig.)


Vara snäll i politiken?
När vi var snälla och ”skänkte” 1+1 mandat till nya majoriteten genom att ingå avtal med M och L och lämnade SD med endast 1+1 så bad jag S - 5 okt i ett mejl att nyttja några av dessa stolar till att låta V få behålla lite uppdrag, men det var inte aktuellt har jag förstått... Dem skulle nya majoriteten dela upp!
Och man tackade mig genom att se till att jag blev av med stolar själv, som den i Koncernstyrelsen t.ex.

Det var droppen! – Nu tar jag tillbaka den 7e stolen av den nya majoriteten och delar på den med SD och tar gärna mer och ger till V om dem vill - Möjligheten finns!
– Vi tror nämligen på demokrati, och att alla partierna som folket har röstat på skall få vara med och bestämma i vår stad!
Jag och Realistpartiet hade ett stort vallöfte – Att vi var villiga att samarbeta med ALLA för att få in mer av vår politik och Realism i Södertälje!
Jag sa till och med i intervjun med LT innan valet att jag skulle ta höger i ena handen och vänstern i andra och gå in som ett lokomotiv i stadshuset, se Videosnutt nedan, eller hela videon i LT här- Länk!
– Jag tror att vi genom detta nu redan har uppfyllt mitt vallöfte!
Huruvida V nu kommer till oss, eller söker stöd hos M + L, eller väntar på eventuella allmosor från S är ju helt upp till dem! Men tiden rinner ut för V...  Vill dem sitta utanför i 4a år?
Nej nu har vi tvingat fram en sitation där säkerligen M+L tar in dem, och majoriteten tappar sin 7e stol helt. Då är mitt uppdrag fullgjort - Alla får vara med!
Så vi har i alla fall gjort vad vi kan för att medverka till ökad demokrati och att oppostitionen skall vara stark med 5+5 emot 6+6, istället för 4+4 emot 7+7 som det hade kunnat bli!
En stark oppostition är viktig för att driva på majoriteten så dem inte blir slarviga och lata :)
Uppdatering 2018-11-19 - Majoriteten ökar antalet stolar till 12 i kommunstyrelsen och stora nämnder för att ta tillbaka den 7e stolen... Så kan man tydligen göra :) - Se info i LT
Nåja, Vi i RP har i alla fall fått många stolar i nämnder och bolag och är nöjda med vår utdelning.
Realistpartiet är nu med i matchen på allvar och skall kämpa hårt under de kommande 4a åren för att förnya och öka befolkningens förtroende för oss ytterligare i valet 2022!
Joakim Granberg
Partiledare - Realistpartiet

Realistpartiet vill verka för mer Realism i stadshuset - LT

LT innan valet

Etiketter: blogg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln