Demokrati på lika villkor i Södertälje?

Är fortfarande så irriterad att jag bara måste skriva detta!
Vad är en demokratiberedning och ett demokratiskt kommunalval?


Vi hade möte i demokratiberedningen häromdagen i stadshuset.
Där alla 9e partier som sitter med i Södertälje kommunfullmäktige var inbjudna för att prata om demokrati, hur vi skulle samarbeta alla 9e partierna för att få ett schysst val.
Hur vi skulle stötta varandra vid valstugorna ifall någon grupp uppförde sig illa mot några valarbetare.
Hur vi alla 9e skulle verka för att sprida det demokratiska budskapet och få fler att rösta i det kommande kommunalvalet den 9e september. - Så långt allt gott!


Sedan börjar en situation där viljan att "missförstå" sänker folks intelligenskvot rejält!
Jag hade mage att påpeka att i en demokrati så skall alla fullmäktiges 9e partier bli inbjudna om KOMMUNEN SJÄLV anordnar ett arrangemang!
Citat:- Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ. Kommunfullmäktige representerar folket i kommunen och tar beslut i kommunens viktigaste frågor. - Länk till Kommunfullmäktige


Bakgrunden till "missförståndsdebatten" är att jag påpekade att Södertälje kommun hade arrangerat en debatt i stadshuset med flera seniorföreningar, där hade man bjudit in alla andra partier utom Realistpartiet. Så ALLA andra 8 var alltså inbjudna UTOM VI!

Det var en politiskt aktiv man som höll i arrangemanget och inbjudningarna.  - Min fråga var då om han hade glömt bort att vi suttit 3,5 år i Södertälje kommunfullmäktige?
Varför han bjöd in alla andra 8 partierna utom oss?

Nu börjar en intressant diskussion...
På mötet sitter jag nu alltså med DEMOKRATIBEREDNINGEN! och 2 killar börjar nu argumentera för varför vi inte blev inbjudna... partitillhörighet spelar ingen roll då det inte är de aktuella partierna jag har något emot, det är de individerna som inte kan förstå den demokratiska grunden som vi bör hålla oss till som gjorde mig irriterad.

Argumentet börjar i stil med - Men vi kan ju inte bjuda in alla 20 partierna som ställer upp i kommunfullmäktige valet.... ( Nu har man alltså redan glömt bort att vi REDAN SITTER MED I KOMMUNFULLMÄKTIGE...).  - Man fortsätter argumentationen om de 20 partierna - Nisses paraply parti, Djurens parti, Minkattpartiet , Ölpartiet osv...
Att man minsann inte kan bjuda in alla dessa....
Är de helt grötiga i huvudet dessa 2 herrar?
- Eller sänkte de medvetet sin intelligens med minst 50% för att viljan att missförstå, eller oviljan att erkänna att vi hade blivit orättvist behandlade var för stor - Man HATAR ett erkänna egna misstag!

Några till hoppade in i diskussionen och började blanda in att skolorna minsann själva bestämde vilka de ville bjuda in.... Där droppade IQ: n ner till babbelnivån...
JAG TALADE INTE OM SKOLORNA, JAG TALADE INTE OM VILKA SOM BJUDER IN VEM! - Självklart så väljer ALLA organisationer och föreningar vilka de vill bjuda in på arrangemang själva! Ingen kan tvinga någon att bjuda in någon alls - Självklart!

Vi har tex blivit inbjudna av företag att föreläsa om fördelarna med realismen före ideologiskt styrda partier. De bjöd inte in några andra partier, de har sin fulla rätt att bjuda in vem de vill!
Utan - Rätta till glasögonen nu så ni hänger med! - Jag talar om de arrangemang som vi som sitter i fullmäktige - Det vill säga Södertälje kommun arrangerar!
PÅ DESSA ARRANGEMANG SKALL ALLA 9E PARTIERNA SOM NU SITTER I FULLMÄKTIGE BLI INBJUDNA ATT MEDVERKA!
-Annars kan man lägga ner sin så kallade demokratiberedning!


Tror ni dem vek sig där? - 
Nä nu fortsatte något mumlande om att vi inte sitter med i kommunstyrelsen... kanske därför skulle vi inte bli inbjudna till kommunens arrangemang?
Kanske det var det bästa för alla andra 8a?  - Nu hade man sjunkit så lågt att man till och med glömt bort att kommunstyrelsen står UNDERSTÄLLD kommunfullmäktige!

Med det sagt så säger jag bara - ALLA Arrangemang som kommunen gör själv som gäller valet och inte bjuder in oss kommer vi att betrakta som närapå valfusk!
Samt uppmärksamma alla medborgare på hur det går till när självgoda individer sitter och försvarar att vi inte får medverka och sedan har mage och kalla det för demokrati! 
Jag längtar till kommunvalet då vi skall utbilda dessa 2 herrar i konsekvensen av en fungerande demokrati!
Det är som tur folket som röstar och inte dem som sitter i demokratiberedningen...

Realist - Javisst!
Joakim Granberg

( P.s Känns bättre nu när jag skrivit av mig detta, tack för att ni tar er tid att läsa).
D.s - Delar ut en DUMLE vardera till dessa 2 herrar... Ingen nämnd, men ingen glömd :)

Etiketter: blogg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln