Tiggeriförbud? - Svaret måste bli JA!



Inför ett generellt tillståndskrav för systematisk penninginsamling!
- Så enkelt är det!

Det låter kanske kallt och hårt att säga att man vill förbjuda folk att tigga på våra gator, men Realismen säger att det är ett måste, vi måste och kommer att förbjuda detta, bara en tidsfråga då situationen som vanligt måste bli extrem och ohållbar innan våra makthavare vågar agera.
De senaste 5 åren så har vi sett en kraftig ökning av tiggare på våra gator och torg. Idag sitter dem i stort sett utanför varje butik, tågstation och andra platser där människor passerar. Det är främst folk från Rumänien och Bulgarien som kommer hit för att tigga.
Många bussas in till Sverige av organiserade ligor som sedan samlar in större delen av pengarna som givmilda personer skänkt till tiggarna.
Följden av detta är kåkstäder, prostitution och annan kriminalitet.
Det är människohandel där några få kriminella gör sig stora pengar och bygger palats i sina hemstäder. Se SVT - Uppdrag granskning om hur bossarna lever - länk!


En del politikers talar vackert om att man "inte kan förbjuda fattigdom" och inte förbjuda folk att tigga osv...  Man talar om åtgärder inom EU, tvinga Rumänien och Bulgarien att "ta hand om sina egna".
Man till och med skänker pengar till dessa länder via EU för att förbättra dessa människors situation, men utan resultat.
Inte sällan hamnar biståndspengar i fickorna på korrupta politikers och tjänstemän som skrattar hela vägen till banken och skrattar åt Sverige som tar emot deras oönskade på våra gator och torg.
En realist inser väldigt fort att dessa "åtgärder" inte fungerar, så länge det inte finns ett förbud så kommer våra gator att fyllas av tiggare.
Nu under sommaren 2018 så förväntas det sättas rekord i folk som kommer att bussas in till Sverige för att tigga, platser fördelas, köps och säljs mellan de kriminella bossarna som kommer att dra in miljoner denna sommar, och våra beslutsfattare bara tittar på och säger - ja men hur skall vi förbjuda detta? - Tänk på Röda korset som tigger pengar, skolklasser som tigger pengar till skolresan, en Svensk alkoholist som tigger pengar till en öl utanför bolaget osv... 
Allvarligt talat, är det deras argument emot ett nationellt förbud? Skojar dem?
Låt mig då bena ut detta:
ALLA organisationer som kyrkan, skolklasser, röda korset med flera har eller kan söka TILLSTÅND för detta!!
Hur svårt skall det vara? Är du gatumusikant? Ja men sök då tillstånd!
Den enkla lösningen är att införa ett generellt förbud emot tiggeri på våra gator och torg, sedan göra en enkel ansökningsprocess via polisen där man emot en låg avgift kan tilldelas tillstånd att bedriva penninginsamling under en tidsbegränsad period. Så, då var det löst, hur svårt var det?
Åter till alkisen utanför bolaget - som tigger pengar till öl eller cigaretter - Nu är det ju upp till var och en om man sticker till en behövande medmänniska en slant, men det är en klar skillnad mellan en person som vid något tillfälle ber folk om en slant, eller någon som etablerar en plats som sin arbetsplats och sedan sitter där dag ut i månader i sträck, den som inte förstår skillnaden gör sig medvetet korkad.

Sedan är det ju faktiskt så att människor som bor och lever i Sverige med medborgarskap eller uppehållstillstånd har rätt att söka försörjningsstöd, dem skall inte behöva tigga på våra gator och torg, även om många av våra pensionärer ofta upplever att dem skulle behöva tigga för att överleva, men det är en annan debatt...
(Länk - till inlägg om att våra pensionärer alltid prioriteras i sista hand!)


Folk som är emot tiggeriförbud romantiserar ofta situationen om den gamla musikern som trillat snett i livet, skall han/hon nu inte få be om en slant i gatuhörnet... stackars människa...
Gud vad elak du förbudsförespråkare är osv...

Man vet inte om man skall skratta eller gråta åt dessa personer, har dem varit utanför dörren de senaste 5 åren? Har dem sett hur det ser ut på våra gator och torg? Kåkstäder som medföljer, eländiga förhållanden för folk som ofta inte ens vill vara här och tigga.
Barn som blir satta i ett gatuhörn för att samla in pengar istället för att gå i skolan!
Är det så vi vill ha det?

Det går inte att önska bort dessa problem, man måste införa ett generellt rikstäckande förbud emot detta för att nå resultat. I kombination med att ställa krav via EU på länder som Bulgarien och Rumänen med flera om att dem skall ta hand om sitt eget folk, dem skall få skolgång och ett drägligt liv, annars drar vi in era EU stödpengar.
Så länge man inte gör något åt detta på allvar så kommer det att fortsättas att bussa folk till Sverige för att tigga.
Det är "Godhetsapostlarna" som vill tillåta detta som är dem onda!
Dem som skapar förutsättningar för att CEMENTERA unga människors liv i utanförskap, där enda karriärmöjligheten är att klättra på den kriminella stegen om vilka "tiggarplatser" som är bäst, och sedan i sin tur vara dem som skickar nästa generation till Sverige för att tigga...
Detta måste sättas stop för NU!
Inför generellt förbud där affärsinnehavare kan avhysa folk som satt upp en "arbetsplats" utanför deras entré, låt ordningsvakter och polis få rätten att avhysa och bötfälla folk som sysslar med yrkestiggeri.
Man måste förstå skillnaden mellan den lokala "luffaren" som frågar efter en cigg, eller en in bussad yrkestiggare som etablerar en arbetsplats på våra gator och torg.
Det mest humana är att förbjuda detta och sätta press på deras egna hemländer att skapa förutsättningar för utbildning och arbete, inte att låta dem sitta på våra gator och förnedra sig själva.
Inför ett generellt tillståndskrav för systematisk penninginsamling!
Det är Realism för mig!
Joakim Granberg - Realistpartiet

Så här tycker de övriga partierna i Södertälje - SVT Södertälje- LÄNK!
 
Etiketter: blogg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln