Dokusåpa i Fullmäktige

Etiketter: blogg








Hej vänner och ovänner:)
Denna bild på LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson får sätta tonen för dagens inlägg i min blogg. Inget ont om LO och dess medlemmar, tvärtom, all respekt till att ni försörjer denna man med en hög direktörslön!
Missförstå mig inte, jag tycker att direktörer som gör ett bra jobb skall ha höga löner - Det är inget konstigt med det, kompetens, utbildning och hårt arbete skall betala sig.
Jag gillar bara inte folk som tjänar mycket som säger att andra inte skall få tjäna mycket... hänger ni med? Läs om hur LO cheferna tjänar mer än 99% av landets företagare - LÄNK

Det är fantastiskt att studera politikers, det borde bli ett ämne i grundskolan.
Så vanligt folk kunde förstå agendan i en del politikers uttalanden.
Konsten i att sätta etiketter på sina politiska motståndare, eller som ibland i läger där inte ens motstånd finns, för att främja sin egen person, eller för att få några minuter i strålkastarljuset, kanske mest för att få höra sin egen röst. 
Vanligt folk måste förstå att de flesta som jobbar inom politiken på högre nivåer egentligen endast bedriver en skatteavlönad PR byrå. Man letar febrilt efter uppslag som de andra inte kommit på ännu för att dundra ut det som en egen idé till väljarna i hopp om att finna röster för sitt eget parti.
Så i praktiken bedriver alla partierna något som idag kallas för "populism"
- Många talar nedlåtande om populismen - Wikipedia säger:
Populism, (lat. populus, "folk"), politisk rörelse som vädjar till "folket" och "sunt förnuft" samt angriper en politisk eller social elit, ofta utan grund i en specifik ideologi. Begreppet kan härledas till romarriket då "populares" var politiker som förlitade sig på stöd från de lägre samhällsklasserna medan "optimater" var politiker som främst sökte stöd från samhällseliten.
Jag tolkar det som att inom den politiska eliten fungerar så här: Om man själv säger något som är populärt bland folket så är det bra - Men om motståndaren säger något som är populärt bland folket så är han/hon simpel och försöker ta enkla poäng? Hänger ni med? 
Det betyder helt enkelt - Att endast ditt eget parti kan säga populära saker utan att vara dåligt, medans de övriga partierna är dåliga om de säger samma sak? Låter det konstigt? Ja det är lite konstigt...

Åter till PR byrå tänket här - Tänk nu att din PR byrå (Ditt parti) kommer på något bra eller logiskt, så säger man det och de andra partierna framstår som "korkade" som inte kommit på detta tidigare, hur hanterar man då detta?  - Svarar man då - Äh! - Men vad "populistiskt" sagt av er... det visste väl vi med osv... men vi ville inte ta så "billiga poäng"... Eller säger man - Vilken bra idé! Oftast det första tyvärr.

Min egen analys är därmed enkel! - Vi inom Realistpartiet skall vara väldigt "populistiska", vi skall fortsätta att säga saker som de flesta tycker är bra - och vi skall dessutom försöka genomföra saker som folk tycker är bra!! Tänk... Tänk om fler var populister, och faktiskt gjorde det som de lovade väljarna - Tänk om fler sa sanning och sa - Detta kan vi göra med den budget vi har - Detta lovar vi er, och vi lovar er skattebetalare att inte ljuga om kostnader och samhällets problem, vi lovar er att vi skall göra det bästa vi kan för att ta tillvara medborgarnas intressen och inte kasta skattepengar i sjön på ideologiskt baserade beslut, utan vi lovar från och med nu att applicera Realismen inom våra beslut och ekonomi.... Ja tänk... Tänk då = Realistpartiet!
Sanning eller konka sa man när man var väldigt ung - Sanning eller konsekvens är väl mer vuxet beskrivet.
Så kändes det under fullmäktige mötet i måndags 29/5  när vi diskuterade religiösa kläder på skolor och arbetsplatser. Realistpartiet förespråkar en religionsneutral policy inom den kommunala verksamheten. Det innebär i praktiken att lärare och anställda inom kommunal och statlig skola, vård, omsorg och alla tjänster som tar emot allmänheten skall hålla en religionsneutral policy. Det innebär att man skall inte jobba med andras barn om man vill klä ut sig i kläder som sänder STARKA religiösa eller politiska budskap! ALLA partierna säger sig mer eller mindre att hålla med om detta, men ändå så kom det invändningar emot mitt förslag, nu börjar förvirringen blir total... titta gärna på hela fullmäktiemötet här -LÄNK
Men vår diskution börjar ca 3.30 in i mötet. - Men skall bena ut det för er nedan...
Hur kan man alltså säga något som nära på alla håller med om, men ändå få "skit" tillbaka?
Det är den berömda "populismen" som spökar igen tänker ni? - Ja kanske det :)
Att tala om religon i Sverige är väldigt känsligt - Staten och kyrkan skildes åt år 2000. Det innebar i all enkelhet att medborgarna själva fick välja om de ville tillhöra Svenska kyrkan eller inte, sedan dess har flertalet valt att lämna kyrkan, en del på grund annan religionsuppfattning, andra pga den skatt på nära 1% som det innebär på lönen. Men fortfarande är dock 6.225.091 personer medlemmar i Svenska kyrkan, motsvarande 63,2 procent av Sveriges befolkning. Alla vet att Sverige är ett land baserat på kristna traditioner och värderingar - Hur kan det då bli ett sådant liv när jag vill ta bort politiskt religiösa kläder ur skolor och kommunala arbetsplatser? Är det många som går runt med religiösa kläder på sig på kommunala skolor och arbetsplatser? NEJ - Max 0.5% av befolkningen vill göra detta, och de är nära på uteslutande muslimer, så med andra ord inget som drabbar de kristna. Det var ALDRIG tal om att ta ifrån folk rätten att bära sina kors, eller andra privata smycken oavsett religion!
Hur några i KD och C kunde missuppfatta mig så grovt förstår jag inte?
Man får dessutom klä sig som man vill privat och hemma. Jag vill få bort det från våra skolor och kommunala arbetsplatser. Föräldrar skall inte kunna tvinga sina barn att gå till skolan i till exempel burka och liknande plagg, det skall inte vara tillåtet, likaså inte bland lärare och personal.
Man glömmer ofta bort att det är brukarna som skall tas hänsyn till - Som exempel så vill inte muslimska föräldrar lämna sina barn i kristna skolor, varför skall då kristna som flytt från Islam från exemplevis Syrien behöva lämna sina barn till skötare som skickar ut signaler om Islam? Eller inom vården osv... - Allt jag försöker säga att det är bäst och mest rättvist för alla om vi följar EU domens direktiv om att arbetsgivare har rätten att neka att anställa folk som vill klä sig i sina religiösa kläder på arbetsgivarens arbetsplats. Det är ingen rättighet att få arbetetslivet anpassat efter sin trosuppfattning!
Vår förskola och skola skulle må mycket bättre av att få bort dessa plagg ur ekvationen då de ofta är grund för mobbing eller andra osämjor inom skolan.  - En religionsneutral personal inom skolan.
Övertygad att alla religiösa konflikter runt om i världen kommer att leda till att vi inom EU inför en religionsneutral policy på offentliga arbetsplatser, bara en tidsfråga.

Underskatta aldrig viljan att missförstå!

En del av den politiska utbildningen är att leta luckor i andras uttalanden, även om man förstår vad den andra personen säger så letar man ord, meningar som kan taget ur sitt samanhang framstå som "Rasistiska" eller dåliga - Allt för att lyfta sin egen person och parti. Detta är något som jag nu börjat studera hett genom att titta på fullmäktige mötet igen i min lugna vrå där jag kan analysera alla andras uttalanden och sedan klippa ur det som jag tycker passar mig bra - Skulle kunnat lagt tid på detta och plockat ur "godbitar" på flera av fullmäktiges ledamöter och fått dem att framstå som okunniga eller falska, men nöjer mig att konstatera att det är så här det går till i det politiska spelet.

Kyrkovalet 2017 - Granberg på listan!

Nu börjar vi närma oss DUMLE nomineringarna.... Hur kan det vara så svårt att skilja på kommunal och kyrkoval för en del?
Några frågade mig hur jag kan ställa upp i kyrkovalet då jag vill ha bort religiös klädsel ur förskolan och på de kommunala arbetsplatserna?
Jag vill med andra ord skilja på stat och kyrka som man gjort redan för 17 år sedan. Jag vill inte ha mina barn eller barnbarn i en förskola där man klär sig i slöja eller andra kläder som inte stämmer överens med min egen kristna tro och religion, därför väljer jag hellre att skolan tar bort religiös klädsel på barn och lärare in sin helhet, enklast så.
Likaså på kommunala arbetsplatser som servar våra medborgare.
Det betyder givetvis inte att jag för den delen inte står upp för vår kyrka och det underbara arbete som den och dess medlemmar utför! Tvärtom - Jag står ju upp för vår egen kyrka! Och jag kommer att göra allt jag kan för att vår kyrka skall få fler medlemmar och kunna fortsätta sitt arbete - Vi vill dessutom satsa mer via kyrkan på våra fattiga pensionärer och andra behövande i vår stad.

Respektera varandra i fullmäktige

Jag respekterar alla som lyckats ta sig till fullmäktige för sina respektive partier, det är trots allt ett bevis på eget engagemang. Måste säga att jag har respekt för de flesta inom fullmäktige med några få undantag.
Jag respekterar Boel Godner och förstår vilket hästjobb hon har - Förstår även att det är inte lätt att svara på "dumma" interpellationer om förbud emot att få klä sig i slöja och annat religiöst på dagis osv... Hade inte räknat med att få ett  - Ja men visst så håller jag med dig... även fast Boel som jag tyckte att religiösa skolor kanske inte är något för barn, man skall nog låta dem få bestämma sådant själva när de är mogna nog att förstå innebörden av sitt val i livet.

En liten DUMLE måste ändå delas ut...

Nu känner jag mig lite taskig, vill inte dela ut en hel DUMLE - Får bli en halv Dumle - Jag skulle kunna köra som många andra och välja att totalt misstolka Patrik Waldenström när han menar på att vi inte skall vara rädda för terrorister då det dör fler folk i trafiken än av terrordåd - men jag skall vara schyst då Patrik verkar vara en hyvens kille för övrigt. Vad han menar är ju att det är statistisk större chans att dö i en bilolycka än i ett terrordåd.
MEN.....Det måste ändå bli en liten DUMLE.... Man står väl för i helv... inte och jämför bilolyckor med överlagda massmord....  Att det dör folk i trafiken är för djävligt, men det är just OLYCKOR! - Att jämställa det med planerade massmord och att vi inte skall vara oroliga för det händer så sällan är lite väl magstarkt.... Att det kom från MP var kanske orsaken till att ingen egentligen gick upp och kommenterade detta, hörde ett sorl genom lokalen, men ingen orkade väl... Man tänkte kanske tillbaka på Romson och hennes grodor om Auschwitz på medelhavet mfl osannolika inlägg och bara orkade inte kommentera hans debattinlägg... Hade jag stått där och sagt samma sak så hade det förmodligen tagit hus i helvetet... Kanske hade någon påstått att jag sympatiserar med IS eftersom jag får dem att låta ofarligare än en vanlig bilolycka osv... Ja vem vet?  - Men helt klart är att handsken är kastad och ju närmare valet vi kommer, desto mera "missförstånd" och "misstolkningar" är att vänta i debatterna framöver till hösten, något vi ser fram emot.

Den stora Dokusåpan - Valet 2018

Avslutningsvist så känns det nu som att  - Tärningen är kastad!
Får se hur många vänner jag har kvar i fullmäktige efter valet 9e september 2018 :) - Striden börjar redan nu i sommar inför Kyrkovalet - Läs mer om vårt engagemang och planer för vår egen kyrka här i staden -
Kyrkovalet 2017
(Skrolla längst ner på sidan ni kommer till - Vi tog oss in på 1 mandat).
För er som satt uppe på nätterna och följde den ultimata dokusåpan - Valet i USA förstår att många val är en ren dokusåpa - Fast på riktigt! Lite skrämmande ibland faktiskt när det gäller så mycket makt som i USA valet.
I vårt eget kommunalval 2018 så kan jag inte lova er samma dramatik, även om jag skall göra mitt bästa och att dessutom försöka införa mer Realism i vår stad.
En sak är dock säker, i alla dokusåpor så blir några utröstade, likaså i kommunvalet -
Vilka dessa blir är ju upp till er - Folket i vår stad! 
DIN STAD - DU BESTÄMMER!
Med bästa hälsningar, Joakim Granberg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln