Åsikter & frågor - Helgbloggen - V-09Hejsan allihopa
Tanken med denna blogg är att jag skall uppdatera er 1 gång i veckan under helgen om vad som hänt under veckan, samt mina synpunkter på dessa händelser, men även lite om mitt eget liv och händelser. Ni kan prenumenera på denna blogg genom att trycka på RSS tecknet uppe i högra hörnet av detta inlägg.

Nu har det passerat en dryg veckan sedan nya hemsidan kom upp. Det känns väldigt skönt att äntligen ha en seriös fungerande hemsida för partiet. Förstår inte varför jag inte tagit tag i detta tidigare... Men det hände något inom mig för ett tag sedan, en incident med en makthavare i kommunen, ett angrepp emot mig som jag tog personligt.
Jag har inte hunnit utveckla den där kalla/hårda "politikerhuden" ännu, jag tar åt mig och blir förbannad när man går på mig som person-
( inte min politik).
Jag måste såklart jobba på detta och inte reagera så mycket, inte bli förbannad  och överreagera som jag kanske gjorde... :) Får helt enkelt öva på att bli fulländad i det politiska spelet.

Men sammanfattningsvist så var denna händelse bra för mig och partiet, resultatet är det ni ser nu -
Nya hemsidan och denna blogg.
Drivet att visa att vi behövs i vår kommun är nu starkare än någonsin, har aldrig känt en sådan enorm drivkraft mot ett mål som nu! Tog det 51 år för mig att hitta mitt kall?
Hur som helst är nu Jocke-Politikern 2.0 aktiverad!

Det resulterar i att partiets aktivitet ökar markant i alla avseénden. Vår närvaro i kommunens alla delar kommer att ökas successivt, samt steget in i kyrkofullmäktige efter valet 17e sept 2017.
Jag minns nervositeten inför kommunvalet 2014, hur många röster skulle vi få? Skulle det bli fiasko? Allt arbete förgäves? Men det gick bra, vi kom in med god marginal.

Nu inför kyrkovalet så känner jag ingen som helst nervositet, bara konstaterar att vi måste ha folk på våran vallista så vi kan fylla alla de stolarna vi kommer att få, för vi kommer att få flera stolar i kyrkofullmäktige, så är det bara. - Läs mer om vår medverkan i kyrkovalet - Klicka här.
Etiketter: blogg
Sankta Ragnhilds kyrka
Sankta Ragnhilds kyrka

Tanken med den här bloggen är att jag skall kunna skriva lite som jag vill, inte bara om partiet och dess politik. Utan även om mitt eget liv och vad som sker där så ni som funderar på att rösta på oss får veta mer om mig som partiledare för Realistpartiet.  Fliken: nyheter på hemsidan är mer passande för partirelaterade nyheter. Här kommer det att vara mycket åsikter om saker och ting som ni kanske inte alltid håller med om, men ibland håller med till 100%. Så är det med oss människor, vi behöver inte hålla med varandra om allting, men ändå ha en grundläggande samsyn på många viktiga områden och framförallt inse vikten av en realistisk syn på användandet av våra skattepengar och kommunens politik. Och att lägga prioriteringarna i rätt ordning! - Därför är det bra att ha ett lokalparti med i kommunfullmäktige som inte behöver ta order från någon chef i Stockholm - Ingen partipiska som viner över våra ryggar. Det är väldigt skönt att kunna säga: Din stad - Du bestämmer, och faktiskt mena det! Men det krävs ju såklart att en bra % av kommuninvånarna håller med om detta och lägger sin röst på oss, annars blir det ju svårt att vara med och bestämma något alls...

Politisk rapport till medborgarna

Ett av våra vallöften var ju faktiskt att vara kommuninvånarnas ögon och öron inne i "glashuset" och rapportera!
Vi har ju inte FULL insyn ännu då vi inte sitter med i den "inre kretsen" -Kommunstyrelsen! Där sitter 11 stycken ordinarie ledamöter och tar besluten som sedan skall klubbas igenom i kommunfullmäktige.
I kommunfullmäktige så är det mest formalia - Röstboskap för att få beslutet man redan tagit legaliserat genom en "omröstning" och ett klubbslag av ordföranden. Ja så går det faktiskt till.
I kommunstyrelsen sitter alla partierna med utom vi, Kristdemokraterna har inte heller någon ordinarie stol, men de har i alla fall en ersättarplats - Det innebär att man får sitta med på möten och "tjuvlyssna" men inte har något att säga till om.
Hur skall vi någonsin få sitta med på dessa möten? Ja det är ganska så enkelt! - Rösta in oss i kommunalvalet 2018 så kommer vi att få sitta med!
Men det är klart - Att med våra skarpa öron och förstoringsglas prydda ögon så plockar vi ju upp en hel del information ändå. Och vi är ju faktiskt med på mötena i kommunfullmäktige och kultur och fritidsnämnden. Så här kommer en liten sammanfattning -
I måndags 27e feb så hade vi möte i kommunfullmäktige - detta har vi 10 ggr per år, så rapporter därifrån blir inte oftare än så.
Här diskuterades Södertäljes försäkringssituation och att vi har alldeles för höga försäkringspremier bland annat på grund av den höga skadegörelsen i staden, men också för att vi inte gjort en vettig upphandling av våra försäkringar.
Ni kan se hela mötet här för er som orkar, 1.40 tim - WEBB TV Södertälje kommunfullmäktige
1a Mars så hade vi möte i kultur & fritidsnämden, vi träffades i Luna konsthall. Det diskuterades budget och bidrag, skulder och fastigheter. Man kom fram till att det är 2 idrottsföreningar i staden som är skyldig oss pengar ( ingen nämnd), framförallt 1 som är skyldig 1.2 miljoner, resultatet är att nämnden ligger på minus i nuläget istället för plus tack vare denna obetalda skuld. Men förhoppning om att få in pengarna under 2017 finns.   Vidare uppstod en mycket intressant diskussion om Oktoberteatern mellan Tommy Hansson, Beata Kuniewicz och S, V ,MP- Faktum är att jag har skrivit en insändare till LT om detta ämne - Se LT
Ni kan rösta om frågan nedan eller på 1a sidan - Skall Oktoberteatern skattefinansieras?

Är oktoberteatern en politisk organisation?

Södertälje kommun har fört en diskussion om vart miljonerna hamnar som man ger i bidrag till teatern? Brister i verksamheten har varit tydliga.
På kultur & fritidsnämndens möte – onsdag 1 mars i LUNA konsthall så uppkom det en intressant diskussion om oktoberteatern.
Tommy Hansson och Beata Kuniewicz deklarerade klart och tydligt att de tyckte att teatern lika gärna kunde läggas ner, eller åtminstone inte skattefinansieras.
En motivation till detta söktes då av S, V och MP.
Vi alla lyssnade - men jag kände inte att vi fick det klara svar som vi sökte av Beata och Tommy.
Men utifrån min roll som Realist, som står i mitten och ser på hur man tjafsar från höger till vänster så kunde jag dra mina egna slutsatser om varför SD inte gillar oktoberteatern.
Men låt oss då gå till grunden - vänstern kallar SD för: extrem högern.
Vänstern pekar ofta ut SD som ett nazistparti, då man hänvisar till deras rötter inom nazismen.
Men den bakgrunden så tittar man då på Oktoberteaterns historia – Namnet är baserat på boken oktober dikter, som är inspirerad av oktober revolutionen – D.v.s. Rysslands införande av kommunism och senare Stalins framfart över sina egna medborgare. Stalin tog livet av flera miljoner medborgare inom Sovjetunionen (sitt eget land) fler än vad Hitler någonsin lyckades med.

Så där i ligger SD:s argumentation, om att vänstern har ett förflutet minst lika jäkligt som deras.
Så naturlig är att dessa 2 sidor är motpoler och inte har så mycket till övers för varandra.
Men den stora frågan är: Skall ett politiskt sällskap få flera miljoner av Södertäljebornas skattemedel i bidrag för att ha råd att framföra sina åsikter?

En av grundarna av Teatern - Ninne Olsson som fortfarande är verksam här i Södertälje sa tidigare:
- I vårt handlingsprogram stod att vi strävade efter att omvandla samhället i socialistisk riktning. Men vi hade aldrig en tanke på att göra gerillasoldater av dagisbarnen. – Slut citat.  
Se länk till DN - Oktoberteatern startade revolutionen
Även om det är en gammal artikel i DN så är man tydlig med att man har en politisk agenda, så jag kan mycket väl förstå Tommy och Beata att de inte tycker det är kul att sitta i publiken för att bli hånade – dessutom finansierat av sina egna skattepengar.

Vem har någonsin hört talas om en högerprofilerad teateruppsättning?
Med en höger orienterad agenda?

Låt oss byta ut Ninne Olssons citat med ett enda ord och se hur det smakar i munnen:
-I vårt handlingsprogram stod att vi strävade efter att omvandla samhället i en höger riktning.
Men vi hade aldrig en tanke på att göra gerillasoldater av dagisbarnen.


Hur kändes detta? Hade den teatern fått miljontals kronor av Södertälje kommun?
NU skall jag vara väldigt tydlig!  – Vi stödjer varken högern eller vänstern i denna fråga, vi är däremot Realister och ställer oss frågande till - Skall verkligen gemensamma skattemedel gå till att stödja föreningar med politiska budskap? Oavsett höger/vänster! - Är inte teatern en samlingsplats för alla? För nöje och glädje?

Rätten till föreningsbidrag är kopplat till en inkluderande verksamhet, inte exkluderande och politisk, så har i alla fall jag uppfatta det under min tid i kultur & fritidsnämnden.
Mitt förslag är att – Har en förening en politisk agenda så skall de klara sig på egna medel, alternativt stöd från de partierna/grupper de sympatiserar med.
Skall man ha stöd från det gemensamma skattekapitalet så skall det inte bedrivas någon politisk agenda, utan vara i rent underhållande syfte.
Men vad tycker ni? Rösta här nedan eller på 1a sidan

Mobbing i skolan

Att det förekommer mobbing i skolan vet vi alla, och det har det alltid gjort. Men skolan har ett ansvar att stoppa mobbing så snart man får vetskap om en dåligt situation för en elev. Läs artikel i LT här ( kräver inloggning) - Mobbing i Soldalaskolan LT
Självklart blir föräldrar missnöja när deras barn i småskolan blir mobbade, en ung pojke fick höra att han skulle bli fastbunden och få sin hals avskuren ( ISIS inspererade elever i lågstadiet redan??!)
Man kan diskutera detta ämne i timmar, men slutsattsen måste alltid bli densamma!
Det är mobbarna som skall flyttas, inte de mobbade eleverna, tyvärr ser man oftast att mobbaren får gå kvar i skolan och den mobbade måste flytta och byta skola osv... Det är helt sjukt! Det är givetvis ungen som inte kan uppföra sig som skall skickas till en annan skola - En skola anpassad för att hantera ungdomar som inte kan låta bli att trakassera sina klasskamrater.
Föräldraansvaret måste vara tydligt - Ett informativt möte med eleven och dess föräldrar/vårdnadshavare där man förklarar tydligt konsekvenserna om vad som sker om beteendet inte upphör! - Att eleven kommer att flyttas till en annan skola där man fokuserar på uppfostran, värderingar och disciplin! Dem som VILL lära sig och studera måste få göra det i lugn och ro, samt om vi skall få fler att vilja bli lärare så räcker det inte med att höja lönerna. Det måste bli slut på flumskolan där 10-12 åringar skall "förverkliga sig själva" - Studieplanen skall följas - Punkt slut! Inget fingrande på mobiler under lektion osv...
För övrigt - Religiösa skolor? NEJ TACK! Läs aftonbladet idag 4 mars-17
Vi gjorde en enkät för några dagar sedan där man kunde svara på 12 frågor som rörde valet 2014 och kommande valet 2018.
Tyvärr så var det inte många som deltog, endast 30 personer.
Så resultatet är inte representativt då många som svarat är våra väljare. Men åndå spännande att på endast 30 pers så var nästan alla riksdagspartierna representerade bland folk som vill rösta på oss i lokalvalet. Så det styrker i alla fall vårt påstående om att vi har folk från alla partifärger i vårt lokalparti! I PDF fil nedan så kan ni se resultatet av vår undersökning!
Delta även i omröstningen på 1a sidan om oktoberteatern skall få skattepengar eller inte?
Ha en fortsatt trevlig helg!
Mvh Joakim Granberg
P.s - Glöm inte att "signa" upp för vårt nyhetsbrev nedan , eller på 1a sidan med! :)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln